Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Amasya İl Temsilciliği tarafından geleneksel hale getirilen iftar programında sendika üyeleri bir araya geldi.

Sendikaya üye olan kişilerin aileleri ile birlikte katıldığı iftar programı, dualarla başladı. Çınar Çay Bahçesi’nde düzenlenen iftar yemeği sonrası konuşma yapan Aktif Eğitim-Sen Amasya İl Temsilcisi Salih Süren, Ramazan ayının manevi ikliminde dostlarla buluşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Ramazan ayının sevgi ve paylaşma ayı olduğunu kaydeden Süren, insanların farklılıkları bir tarafa bırakarak sevgi toplumunu inşa etmek için çalışması gerektiğini ve bu hedef doğrultusunda Ramazan ayının ruhunu da gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade etti.

Ramazan'ın ne demek olduğunu çok iyi anlamak gerektiğini vurgulayan Salih Süren, “Ramazan; sevmek, vermek, kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemek, 'komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir' Hadis-i Şerif'inin vermiş olduğu mesajı anlayabilmektir.” dedi.

Aktif Eğitim-Sen olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Süren, "Sosyal faaliyetlerin yanı sıra üyelerimizin özlük haklarını korumak adına idari davalar açtık. Öğretmenlik mesleğinin standartlarını yükseltebilmek için hazırladığımız projeler ve eylemlerle sendikamız, adına yakışır bir yıl geçirmiştir. Hız kesmeden de faaliyetlerine devam edecektir. İlimize yeni tayin olan kıymetli üyelerimize 'hoş geldiniz' derken, ilimizden tayin olanlara da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Davetimize icabet eden misafirlerimize teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum.” şeklinde konuştu.