Aktif Eğitimciler Sen Adana Şube Başkanı Ömer Yılmaz, aday öğretmenlere mülakat getirilmesinin yanlış olduğunu belirterek, mülakat sisteminin riyakâr öğretmenler yetiştireceği uyarısında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aday öğretmenlere mülakat şartı getirmesine tepkiler sürüyor. Yeni uygulamayı ‘vahim’ olarak niteleyen Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şube Başkanı Ömer Yılmaz, yeni sistemin partili öğretmen atamak için getirildiğini ileri sürdü. Aday öğretmenlerin artık kendi mesleki gelişimini, kendisini daha iyi noktalara getirmekten ziyade kendisini siyasi iktidara yakın konumlandırma çabasında olacağını ifade eden Yılmaz, öğretmen adaylarının ekmekleriyle imtihan edildiklerini anlattı.

KPSS’nin bütün iddialara rağmen en güvenilir sınav olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Siz istediğiniz kadar KPSS’den 90 alın, onlar gibi düşünmüyorsan yapılacak mülakatla eleneceksin demektir. Çalışıp sınavdan yüksek alan bir aday, okula gittiğinde karşısına siyaset çıkıyor. Siyasi ideolojinin atadığı müdür, müdürün atadığı öğretmen adayları değerlendirecek, ekmekleriyle imtihan edecek. Dünyanın en ağır imtihanı ekmekle yapılan imtihandır. O kadar emekle okumuş, imkânsızlık içerisinde öğretmen olmuş, memur olup hem maddi imkânlarını kazanmak istiyor hem de ülkesine faydalı olmak isteyen insanların önü kesiliyor aslında, o yüzden biz buna karşıyız." dedi.

Yeni yönetmelikle ancak ve ancak riyakâr, düşünmediği gibi davranan öğretmenler yetiştirileceği uyarısında bulunan Ömer Yılmaz, "Bugün bu siyasi iktidar, yarın şu siyasi iktidar, kim varsa ona göre şekil almak mecburiyetinde kalan bir öğretmen acaba nesli nasıl yetiştirir? Yetiştiremez, çünkü kendisi gibi davranamayan bir öğretmen öğrenciye ne verebilir ki, bu eğitim açısından sakat bir uygulama. İnsanlar arasında ciddi ayrımlara sebep olduğundan dolayı ideolojik anlamda sakat bir uygulama. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir an önce kendi gündemine dönüp, hakikaten adil bir şekilde öğretmenleri, yöneticileri belirlemesi gerekiyor, yoksa Milli Eğitim ‘S.O.S.’ veriyor." ifadelerini kullandı.