Aktif Eğitimciler Sendikası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Osman Çakmak, Yalova Valisi tarafından azarlanan, daha sonra kendi adına düzenlenen yürüyüşte hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz ile ilgili açıklama yaptı. Şube Başkanı Osman Çakmak, ülkede öğretmenlik mesleğinin her geçen gün itibarsızlaştırıldığını söyledi. Çakmak, öğretmenlerin artık demokratik haklarını kullanamaz hale geldiğini ifade etti.

Şanlıurfa Aktif Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Osman Çakmak; Yalova'da adına düzenlenen destek yürüyüşü sırasında kalp krizi geçirerek vefat eden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için basın açıklaması yaptı.
Yalova Valisinin inceleme yapmak için gittiği Termal Fen Lisesi'nde Halil Serkan Öz'ün kıyafetlerini beğenmediği gerekçesiyle öğrencilerin önünde azarlayarak sınıftan kovduğu iddia edildiğini, daha sonra adına yapılan yürüyüşte hayatını kaybettiğini anımsatan Osman Çakmak, demokratik haklarını kullandıkları ve sendikal çalışmalara katıldıkları gerekçesiyle Halil Öz gibi birçok meslektaşının soruşturmalarla boğuştuğunu, sürgün ve cezalarla sindirildiğini dile getirdi.

Çakmak, "24 Kasım Öğretmenler Günü'nde tüm kamuoyu ve büyüklerimiz bir yıl boyunca unuttukları öğretmenler ve öğretmenlik mesleği üzerine güzel sözler söyleme yarışına girerler. Öğretmenlerin eli öpülesi insanlar olduğunu; öğretmenlik mesleğinin peygamberlik mesleği olduğunu gün boyunca herkesin ağzına dinleriz. Göstermelik, sahte cümleler sadece bir gün kullanılır. Verilen sözler 4 -5 ay sonra gerçekleştirilir." dedi.

Türkiye'de öğretmenliğin itibarının her geçen gün yerle bir edildiğini kaydeden Çakmak, "Üstüne üstelik bu itibarsızlaştırmayı düzeltmek adına hamle yapılmamaktadır. Öğretmenler eğitim sistemimizin bel kemiğini oluşturuyorlar ve nitelikli eğitim ancak nitelikli öğretmenlerimizle sağlanır. Öğretmenlerimizin niteliklerinin artması için önce mesleki itibar artırılmalıdır. Öğretmeni mutsuz olan, demokratik haklarını kullanamayan bir toplumun geleceği de mutlu ve başarılı olamaz." şeklinde konuştu.

Çakmak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Öğrencilerinin önünde azarlanan ve sınıftan kovulan öğretmenimiz yaşadığı travmayı atlatamamış ve zedelenen kişiliğini hayatıyla ödemiştir. Demokratik ve sendikal hakkını kullanan değerli meslektaşımız H. Serkan Öz'e Allah'tan rahmet; ailesine, öğrencilerine ve mesai arkadaşlarına sabır ihsan etmesini diliyoruz. Görevi ve makamı ne olursa olsun öğretmenlik onurunu ayaklar altına alan herkesi kınıyoruz."