Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Genel Başkanı Osman Bahçe, öğretmenlerin sadece dolardaki artıştan kaynaklanan zararının 368 TL olduğunu söyledi. Ekonominin dibe vurduğunu, bundan öğretmenlerin de nasibini aldığını ifade eden Bahçe, Aktif- Sen olarak yaptırdıkları geçim endeksi araştırmasına göre son iki ay içinde öğretmenlerin sadece dolar kurundaki değişiklikten dolayı aylık zararının 368 lira olduğunu anlattı.

Afyonkarahisar İl Temsilciliği'nin açılışına katılan Osman Bahçe, “Eğitim ve eğitimcinin on yıllardır katlanarak büyüyen, artarak devam eden sorunları var." dedi. Bahçe, öğretmenevlerinin faaliyetinde yazan ancak bir türlü faaliyete geçirilemeyen öğretmenlerin sosyal ve mesleki dayanışmasının sağlanacağı bir merkezi açıyor olmaktan dolayı gurur duyduğunu aktardı. Bahçe, “Bugün eğitimcinin eğitim sorunları var. Bu sorunlar için çözüm çalışmaları yapılması gerekiyor. Ve şu ana kadar ekonomik sorunlarınızı çözmekle yetkilendirilenlerin sorunu çözmesi gereken yetkili mercilerle sarmaş dolaş olarak anlaştıkları ve bütün çalışanları sattıkları bir dünyada iktidara peşkeş çektikleri bir dünyada, eğitimin, eğitimcinin gerçek ekonomik sorunlarını ele alacak makam ve mercilere sivil toplum kuruluşlarına kimsenin minnetine muhtaç olmayan dimdik ayakta durabilecek konumlara kişilere ihtiyaç var.” dedi.

Son aylardaki gıda fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı, artan enflasyon ve geçim zorluğundan öğretmenlerinde nasibini aldığını ifade eden Bahçe, Aktif- Sen olarak yaptırdıkları geçim endeksi araştırmasına göre son iki ay içinde öğretmenlerin sadece dolar kurundaki değişiklikten dolayı aylık zararının 368 lira olduğunu anlattı. Bahçe, sosyal ve ekonomik sorumlulukları oldukların belirterek, “Gençlerimize, annelerimize, çocuklarımıza, babalara, dedelere ve ninelere toplumun bütün kesimlerine karşı sosyal sorumluluklarımızı her birden yerine getirmenin, getirebilecek olmanın inancını taşıyoruz.” diye konuştu.

Burmalı Mahallesi Anıtpark köşesinde yapılan açılışa Aktif-Sen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, üyeler ve sendika kadın kolları üyeleri katıldı. İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, sendika olarak yerelde Afyonkarahisar’ın sorunlarını genelde de ülkenin eğitim sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini söyledi. Hatipoğlu, her zaman doğrunun ve haklının yanında mücadelelerinin süreceğini belirterek, desteklerinden dolayı üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmalardan sonra dualar yapılarak açılış yapılarak hizmet binası gezildi. Başkan Bahçe ve üyeler açılışı anısına yaş pasta kesti.