Aktif Sen Gaziantep Şube Başkanı Veysel Öncel, son günlerde artan terör olayları nedeniyle okul güvenliği konusunun çok daha önemli hale geldiğini söyledi.

Köy okullarındaki lojman yetersizliği nedeniyle on binlerce öğretmenin kendi araçları veya köy minibüsleriyle il merkezlerinden ilçe ve köylere, ilçe merkezlerinden köylere olmak üzere her gün kilometrelerce yol katettiğini kaydeden Öncel, “Günlük ulaşımın mümkün olmadığı binlerce köyde, lojman imkanları da olmamasına rağmen on binlerce meslektaşımız zor koşullarda ve çoğu zaman tek öğretmen olarak ikamet etmek zorunda kalmaktadır. Şehir merkezlerinde okullarına servis araçlarıyla ulaşan öğrencilerin sayısı da milyonları bulmaktadır.” dedi.

Terör olaylarının milletimizin yüreğine ateş düşürdüğünü kaydeden Öncel, “On yıllardır dağlarda olduğunu bildiğimiz terör olayları son zamanlarda şehirlere indi ve kanlı terör saldırıları nedeniyle karakollarımız saldırıya uğradı, onlarca kahraman asker ve polisimiz şehit düştü. Okul, kurs ve benzeri eğitim yuvaları yakıldı. Şehirlerimizde bombalar patladı. Yollara döşenen mayınlar patladı. Yollar kesildi ve araçlar yakıldı. Bazı kamu görevlileri alıkonuldu veya dağa kaldırıldı. Hal böyle iken okulların açıldığı şu günlerde yaklaşık bir milyon eğitim çalışanı ve milyonlarca öğrencimiz adına hükümet ve MEB yetkililerine soruyoruz. Şehir merkezlerinde üniformalı ve silahlı güvenlik güçlerinin güvenliği tam olarak sağlanamamışken milyonlarca öğrenci ve yüzbinlerce öğretmenin güvenliği nasıl sağlanacaktır ?” diye konuştu.

Öncel, şehir merkezlerine kadar inen terör olaylarının can yaktığı ve milleti huzursuz ve tedirgin ettiği bir ortamda devlet ve hükümet yetkililerinin okul, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği konusunda ciddi önlemler alması gerektiğine dikkat çekti.

"TERÖRÜ HORTLATAN SEBEPLER ORTADAN KALDIRILMALI"

Yeni şehit haberleri almak istemediklerine vurgu yapan Öncel, “Meslektaşlarımızı mel’un teröre kurban vermek istemiyoruz. İlgili kamuoyunun korkuya teslim olmasını istemiyoruz. Son günlerde kamuoyunda bazı öğretmenlerin güvenlik endişesi nedeniyle okullarına gitmek istememesi, rapor alması, hatta formalite evliliklerle terör olaylarının olduğu illerden diğer illere atanmak istemesi dillendirilmektedir. Bu durum terör olaylarının olduğu illerimizde zaten var olan öğretmen açığını büyütecek ve oradaki çocuklarımızın eğitime erişimdeki dezavantajlarını arttıracaktır. Bu nedenle, her öğretmen ve öğrencimizin başına birer polis dikilemeyeceğine göre ülkede huzurun yeniden temini adına terörü son birkaç ayda hortlatan sebepler derhal ortadan kaldırılmalıdır.” açıklamasında bulundu.