Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), turizm sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için öğrencileri iş veren ve otel sahipleriyle buluşturuyor. Önümüzdeki yıldan itibaren bölümü tercih edenlere burs ve özel imkanlar tanınacak. Gelecekte turizm kentlerinden birisi olarak gösterilen Afyonkarahisar'ın sektördeki en önemli açığının nitelikli eleman olduğu belirtiliyor.

AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Afyonkarahisar’ın turizm sektöründe giderek daha fazla söz sahibi olacağını söyledi. Özdemir, Afyonkarahisar’ın geleceğin turizm kentlerinden birisi olacağın belirterek, öğrencilerin bunu dikkate alarak okul hayatındayken sektör ile bağlantıya geçmesinin önemine dikkat çekti. Özdemir, "Bugüne kadar mermeri ile kaymağıyla ve sucuğuyla ünlü olan bu şehir bugünlerde artık kent vizyonunu turizm üzerine inşa ediyor. Afyonkarahisar’daki turizm işletmecileri bizlere nitelikli elemana ihtiyaçları olduklarını belirtiyorlar. Turizm alanında çalışmak isteyen kişiler için Afyonkarahisar hem staj hem de istihdam bakımından güzel bir kent. Turizm alanında geleceğin yetişmiş elemanları öğrencilerdir." dedi.

Turizm alanında çalışan insanların hizmet sektöründe çalışmaları nedeniyle daha fazla motivasyon ihtiyaçları olduğunu belirten Özdemir, "Afyonkarahisar mermeri, kaymağı, sucuğu ve lokumu ile ünlü bir yer. Mermer fabrikasında çalışan bir işçi mermere kötü davransa mermere belki zarar gelmez ama bir otelde çalışan bir eleman suratını assa müşteri bundan etkilenir." örneğini verdi.

"ÖĞRENCİYE BURS VE ÖZEL İMKANLAR TANINACAK"

Özdemir, öğrencilerin bu sektöre sahip çıkmasıyla hem Afyonkarahisar hem de diğer şehirler bakımından sektörü yukarı çıkarma şansını yakalayabileceklerini kaydetti.

Turizm konusunda daha istekli ve nitelikli insanların fakülteyi tercih edebilmeleri için AKÜ Turizm Fakültesi olarak öğrencileri destek verileceğini belirten Özdemir, önümüzdeki yıldan itibaren öğrencilere burs verileceğini anlattı. Özdemir, şunları söyledi: "Bizi tercih eden öğrencilerimize özel imkânlar sağlamayı düşünüyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız turizmi daha istekli ve nitelikli insanların tercih etmesini sağlamaktır. Bizi tercih eden öğrencilere vereceğimiz diğer teşvikleri bir süre sonra açıklayacağız."