Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) 'Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre' projesi kapsamında Erzurum'dan yola çıkan bisikletçiler, Yalova'ya ulaştı.

Deprem farkındalığına dikkat çekmek için AKUT tarafından 04 Ağustos 2015'te Erzurum'da başlatılan ve Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndaki 1500 kilometrelik bisiklet yolculuğu 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü Yalova'da sona erdi. Alkışlar arasında Yalova Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan AKUT ekibini Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman karşıladı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Ankara ekibi üyeleri Mehmet Murat Boz ve Derya Keçeci, 04 Ağustos 2015 günü Erzurum'un Erciş ilçesinden başladıkları bisiklet yolculuğunda Erzincan, Amasya, Bolu, İzmit üzerinden Yalova'ya ulaştı. 13 gün süren yolculuk kapsamında Kuzey Anadolu Fay hattını takip eden AKUT üyeleri Yalova’da karşılandı.

Bisikletçilerden Derya Keçeci yaptığı açıklamada, "Bu projeyi çok önemsiyorduk. Fay hattı bize çok şey çağrıştırıyor. Biz de fay hattı nereden başlayıp nerede bitiyorsa burayı geçmeyi hedefledik. Bu amaçla Erzurum'dan yola çıkarak Kuzey Anadolu Fay Hattı'nı geçtik ve 17 Ağustos'ta büyük acılar yaşayan Yalova'ya ulaştık. Geçtiğimiz her yerde görseller dağıtarak, toplantılar yaparak halkımızı bilinçlendirdik. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum." dedi.

AKUT üyesi Murat Boz ise "Çok zorlu bir işi başardık. Amacımız Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca pedal çevirerek fay hattı üzerinde yaşayan arkadaşlarımızda deprem farkındalığı oluşturmaktı. Bunu başardık. İnşallah bu insanların farkındalıklarında küçük bir katkımız olmuştur." diye konuştu.

Bisikletçilere teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova’da depreme yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yerel yöneticilerin sorumluluklarının farkında olduğunu vurgulayan Başkan Salman, şunları kaydetti: “Biz depremi, unutmadık, unutmayacağız ama en önemlisi unutturmayacağız sloganıyla yola çıktık. Depremin ilk yıldönümünde çalışmalarımızı bu sloganla başlatıp anma etkinliklerinde bulunmuştuk. Geçen sürede unutturmamak için elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Yerel yöneticilerin deprem konusundaki sorumluluklarının farkındayız."

Başkan Salman, 17 Ağustos Marmara Depremi'nde Yalova'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Zonguldaklı madencilerin Yalova’ya hediye bıraktığı madenci bareti ve el fenerini AKUT üyelerine hediye ederek, çiçek takdim etti.