Tekirdağ Adliyesi'ne getirilen Alaattin Çakıcı, makamında DHKP-C terör örgütü tarafından şehit edilen savcı ile ilgili olarak, "Aziz Türk milletinin ve hukuk camiasının başı sağolsun. Artı, o savcıya değil, Türk devletine o kurşun." dedi.

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Çakıcı hakkında, Kırıkkale Cezaevi'nde kaldığı dönemde Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açılmıştı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Alaattin Çakıcı tutuklu bulunduğu Tekirdağ 1. Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan alındı. Ring aracı yerine cezaevine ait özel araçta getirilen Çakıcı, geniş güvenlik önlemleri altında adliye getirildi. Arka kapıdan içeri alınan Çakıcı, Tekirdağ Adliyesi'nin 5. katına çıkarıldı. Yaklaşık 45 dakika adliyede kalan Çakıcı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının şikayet dilekçesinin UYAP sisteminde görünmemesi üzerine ifadesi alınamadı. Çakıcı'nın, ifadesinin alınması için daha sonra yeniden adliye getirileceği belirtildi.

Adliye çıkışında bir gazetecinin İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C terör örgütü üyeleri tarafından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini hatırlatması üzerine Çakıcı, "Aziz Türk milletinin ve hukuk camiasının başı sağolsun. Artı o savcıya değil, Türk devletine o kurşun." dedi.

Geniş güvenlik önlemleri altında Çakıcı'nın adliyeden ayrılması sırasında sevenleri alkış ve tezahürat yaptı.