Suç örgütü kurmak, adam öldürmek ve evrakta sahtecilik gibi suçlardan 36 yıl hapis cezasına çarptırılan Alaattin Çakıcı, tahliye talebiyle verdiği dilekçenin reddedilmesi üzerine mahkemeye ‘siyasallaştınız’ diyerek bir mektup gönderdi. Çakıcı yazıda ‘adalet dilenmiyorum’ ifadesini kullandı.

Alaattin Çakıcı hükümlü bulunduğu Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahliye için 31.03.2015 tarihinde bir dilekçe verdi. Avukatı aracılığıyla mahkemeye başvuran Çakıcı talebinin reddedilmesi üzerine Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu aracılığıyla Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na bir dilekçe gönderdi. Çatlı’nın avukatı Mehmet Sinan İnce müvekkilinin UYAP üzerinden gönderdiği dilekçeyi kamuoyu ile paylaştı.

Alaattin Çatlı dilekçesinde tahliyesini kabul etmeyen mahkemeyi siyasallaşmakla suçladı. Çakıcı mektupta şunları dile getirdi: “Adaleti dünyanın her yerinde anayasaların güvence altına aldığı bilinmektedir. Anayasamız da mütefferik bir karar diye karar yok. Verdiğiniz kararda cumhuriyet savcısını bağlar ifadesini kullanmışsınız. Cumhuriyet savcıları suçluları tutuklar, mahkemeler de kamu adına görev yapalar. Mahkeme heyetinizden özür dilerim. Sözlerim yargının siyasallaşması ile adalet dağıtıcıların ne yazık ki günümüzde bir diktatörün basıkları yüzünden bir bölümü ekmeğinden olmaması için bir bölümü de direk kendisine bağlı olduğunu Türkiye cumhuriyeti bilmektedir. Ancak bu ülkede kalbi Allah'a bağlı Allah’ın dışında hiçbir malik tanımayan erdemli adalet dağıtıcılarının olduğuna halen inanmaktayım. Verdiğiniz kararı reddediyorum. Asla adalet dilencisi değilim.”

Kararın düzeltilmesi için itiraz etmeyeceğine vurgu yapan Çakıcı mektubunu şöyle tamamladı: “Bir üst mahkemeye, o da sizin gibi mahkemenizin verdiği karar gibi, aynı kararı uygulayacağından emin olduğum için bir üst mahkemeye de müracaat etmiyorum. Devletimizin anayasal haklarını adalet dağıtıcıları mı yoksa bir diktatör mü dağıtıyor. Allaha iman etmiş, mesleki etik değerlerinin her türlü sonucu ne olursa olsun hiçbir diktatörün ve yezit karakterli kişinin baskısı altında haşir meydanında rabbime hesap vereceğimden hiçbir diktatöre boyun eğmez. O kişi, kula değil, Alemlerin tek meliki rabbime iman eder. Sözlerim şahsınıza ve heyetinize değildir. Heyetiniz ve şahsınıza sadece duygularımı ifade ettim. Mahkemenize saygılarımla arz ederim.”

Alaattin Çakıcı 2013 yılında “hüviyet cüzdanı, pasaport gibi belgelerde sahtecilik, haksız tahrik, nitelikli şekilde kasten öldürme, müessir fiili suç İşlemek amacıyla örgüt kurma, müzayedeye hile ve fesat karıştırmak, silahla müessir fiil suçlarından” 36 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.