Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledilen Alaattin Çakıcı’ya saldırı girişiminde bulunuldu.

Yaklaşık bir yıldan bu yana Tekirdağ'da aynı tip cezaevinde tutuklu bulunan Çakıcı, 16 Ekim Cuma günü Edirne’deki cezaevine nakledildi. Geniş güvenlik önlemleri altında F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na getirilen Alaattin Çakıcı’ya bir mahkûm tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.

Çakıcı’ya saldırı girişimi avukatıyla yaptığı görüşmenin ardından gerçekleşti. Saldırının duyulması üzerine başta yeğeni Cihan Çakıcı olmak üzere çok sayıda seveni cezaevinin önüne akın etti. Alaattin Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç de müvekkilinin tutuklu bulunduğu cezaevine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Cezaevi çıkışında açıklama yapan avukat Can Sevinç, Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden buraya yapılan naklin kendi istekleriyle gerçekleşmediğini belirterek, naklin hükümetin ya da belli güç odakları tarafından gerçekleştiğini açıkladı. Çakıcı için Edirne veya Tekirdağ’ın hiçbir farkının olmadığını söyleyen Sevinç, “Zaten kendi tercihi öncelikle İmralı sonra Diyarbakır sonra Van’dı. Tabii buna da izin vermediler.” dedi.

Çok önceden başlayan bir baskı sürecinin olduğunu kaydeden avukat Can Sevinç, şunları söyledi: “Burada daha ilk geldiğimiz günden beri başladı. Daha adımımızı attık birçok zorlukla karşılaştık. Bu sıkıntıları daha önce de çok yaşamıştı Alaattin Çakıcı. Ama hiçbir zaman yılmadı. Böyle küçük sorunlar yıldıramaz da. İlk başta küçük rapor, giriş-çıkış sorunları yaşadık ama hem benim hem kamuoyu hem de sevenleri için böyle bir naklin çok önceden planlı olduğu çok açıktır.”

Edirne Cezaevi'nde şu an için 230 PKK ve DHKP-C ve diğer sol örgütlerin Alaattin Çakıcı ile birlikte sadece 8 adli mahkûma ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Sevinç, bu durumun Alaattin Çakıcı’yı ateşe atmak olduğunu savundu. Bunun durumun kendileri için fark etmediğini ve sevenlerinin burada olduğunu ifade eden Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç, “Bu gelenler çok çok küçük bir kısmı, en yakınları. Gelmek isteyip de gelemeyen binlercesi var.” diye konuştu.

Çakıcı’nın cezaevinde yaşadığı olayla ilgili açıklamalarda bulunan avukat Can Sevinç, “Alaattin Bey, benimle avukat görüş odasından ayrıldıktan koridorda genç bir arkadaş 'Merhaba Alaattin abi' deyip gülerek yanına gitti. Alaattin abi de ne olursa olsun insan olduğu için elini uzattı. O anda karşı taraftan bir darbe geldi. Bu darbeyi tabii Alaattin abi savuşturdu. Küçük bir darbe sıyırdı, ondan sonra Alaattin abi bir tekmesi olmuş terörist arkadaşa. Bu tekme sonrasında yere düşmüş. Sonra Alaattin Bey tekrar üstüne gittiğinde 20 gardiyan Alaattin abiyi tuttular. Kamera görüntüleri sabittir bu konuda. Diğer arkadaşı da duvara dayamışlar. Alaattin abiyi bırakmadılar. Daha sonra elindeki cisimle kendisini savunmaya çalışırken bir tane gardiyan arkadaşımız da bu arbede içerisinde yaralanmış istemeden.”

Bu durumun sevenleri ve Türkiye için kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan Sevinç, bu sorumluluğu birisinin alma durumunda olduğunu ifade etti. Edirne F Tipi cezaevi yönetimi, hükümet, cezaevi genel müdürü, Adalet Bakanı birilerinin bu konuda geçerli bir açıklama yapması gerektiğini dile getiren Sevinç, şunları kaydetti: “Bu olay sonrası Alaattin Beyin çok net bir biçimde Adalet Bakanı'na, Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Cezaevleri Genel Müdürüne; kim bu kumpası ayarladıysa hepsine karşı çok ağır sözleri olmuştur.”

Cezaevinde tahriklerin devam ettiğini anlatan Çakıcı’nın avukatı, “Olay sonrasında da mazgalların arkasından bağıran DHKP-C’li daha fazla olmak üzere terörist örgüt üyeleri Alaattin abiye sataşmaktadırlar. Bunun sonrasında 'açın kapıları hepsi gelsin' diye seslenmiş Alaattin Bey. Fakat buna kimsenin cesaretinin olduğunu sanmıyorum. Bu durum sonrasında cezaevi yönetimi ile de görüştük. 'Nakillerle de bu olayla da bizim bir sorumluluğumuz yoktur' denildi ama bu güvenlik muafiyetini elbet birileri üstlenmek zorunda.” şeklinde konuştu.

En önemlisi de bütün adli mahkumların boşaltılarak daha sonra buraya Alaattin Çakıcı’nın getirilmesinin çok açık tecrit olduğuna vurgu yapan Can Sevinç, “Bunu avukatı olarak ne ben, ne tüm sevenleri, kardeşi ve saygıdeğer yeğeni Cihan Çakıcı kimse kabul etmiyor. Bir sorumlunun bu konuda bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Alaattin abi için hiçbir şey fark etmiyor. Edirne F Tipi’nden de gitmek istemiyor. Gerekirse iki gün önce yaptıkları gibi devam etsinler DHKP-C örgüt üyelerini buraya getirmeye. Bir sıkıntısı ve derdi yoktur. Ama bu yapılanın bir bedeli vardır. Bu bedeli de ödeyecek kişilerin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Umarım Alaattin Beye işleyen hukuk, teröristlere, terör örgüt üyelerine ve bu kumpası düzenleyenlere de uygulanır. Tek beklentimiz bu. Alaattin Beyin Allah’tan başka kimseden korkusu yoktur. Tek beklentisi devletin bekası, aziz Türk milletinin istiklalidir.” ifadelerini kullandı.