Peygamber Yolu Derneği'nin Türkiye genelinde Peygamberimiz Hz. Muhammed'in(sav) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle başlattığı 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması, Türkiye’nin her yerinde yapıldığı gibi Çorum’un Alaca ilçesinde de yoğun bir katılım ile 5 seans şeklinde yapıldı.

Yarışmacılar kaybedeni olmayan yarışmada İlkokul kategorisi için yazar Yusuf Karagöl'ün 'Çocuklar İçin Sevgili Peygamberimizin hayatı kitabından, ortaokul kategorisinde A. Başak Sezgin'in 'Gönüllerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa' kitabından, lise kategorisinde Peygamber Yolu Araştırma Heyeti'nin 'Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevi Duruşu Sulh Peygamberi' kitabından, yetişkin kategorisi için ise yine Peygamber Yolu Araştırma Heyeti'nin 'İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz' adlı kitaplarla 4 farklı kategoride sınava girdiler.

'Çocuklar İçin Sevgili Peygamberimizin hayatı' kitabından sınava giren on yaşındaki Burak Fazıl Demir, ''Bu sınav bana Peygamber Efendimiz(sav)’in hayatını daha detaylı bir şekilde öğrenmeme neden oldu. Bu kitapta beni en çok etkileyen olay da Peygamber Efendimiz(sav) gibi alemlere rahmet olarak gönderilen birisinin Hendek Savaşı öncesi sahabelerle birlikte birer asker gibi orada çalışması oldu.'' dedi.
Yine aynı kategoriden sınava giren Alperen Yurduseven de '' Bu sınav da beni en çok etkileyen Peygamber Efendimi(sav)in doğumuyla birlikte gelen mucizeler oldu'' diye ifade etti.

Yetişkin kategorisinde sınava giren Seyit Oynar da şunları söyledi: ''Günümüzde neredeyse her gün aile içi şiddet yaşanıyor. Bunun sebeplerinden bana göre en önemlisi Peygamber Efendimiz (sav)’in aile hayatını bilmemektir. Çünkü ben bu sınav sayesinde Peygamber Efendimiz (sav)’in ailesine ve eşine ne kadar çok değer verdiğini daha iyi anladım. Kendimce aile içi şiddeti bitirecek olan bir kitap olduğu kanaatine vardım.''

Aynı kategoriden sınava giren Ali Yağlı isimli vatandaş da kitapla ilgili olarak;''Bu kitap’ta Peygamber Efendimiz(sav)’in günümüzde en çok ihtiyacımız olan sulhu savaşmadan önce sürekli benimsemesi ve en son savaşı tercih etmesi oldu. Efendimiz(sav)’in savaşırkende çocuklara yaşlılara ve hayvanlara dokunulmaması gibi hassasiyetleri göstermesi beni çok etkiledi'' ifadelerini kullandı.