Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde dün sabah saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin gece devam eden çalışmasının ardından bu sabah saat 06.00 sularında kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması devam ediyor.

Alaplı'ya bağlı Kocaman mevkiinde dün sabah saatlerinde tarlada temizlik için yakılan ateş nedeniyle başladığı iddia edilen orman yangını bugün sabah saat 06.00 sularında kontrol altına alındı. Dünden bu yana söndürme çalışmalarının devam ettiği yangına Bartın, Karabük, Düzce, Zonguldak merkez ve ilçelerinden gelen arazöz ve belediyelerin itfaiye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da müdahale etmişti.

Meydana gelen yangınla ilgili olarak açıklamada bulunan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, ormanlık alanda ne kadar zarar olduğu konusunda her hangi bir çalışma yapamadıklarını, soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından hasar tespitinin yapılacağını söyledi. Beşel açıklamasında "Yanan alan yay şeklinde olduğu için zarar tespiti yapamadık. Ekiplerimiz vardiya usulüne döndü. Çok fazla alanın zarar gördüğünü tahmin etmiyoruz. Örtüde etkili olan yangın zaman zaman çam ormanın olduğu yere sıçrasa da yayılması önlendi" dedi.

Ekiplerin soğutma çalışması devam ediyor.