Adana'da MİT TIR'larına yönelik operasyon kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan eski Adana Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'ın avukatı Hasan Tok açıklama yaptı. Tok, "Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya mı? Hükümeti devirmeye yönelik benim müvekkilimin tek bir delilini koysunlar cübbemi çıkaracağım, avukatlıktan istifa edeceğim." dedi.

Tok, adliye önündeki açıklamasında, kamuoyuna, jandarma komutanının sanki kuvvet komutanlarının, Genelkurmay başkanının bilgisi dışında keyfi olarak bir hareket yapıp böyle bir faaliyeti yerine getirdiği izlenimi verildiğini bildirdi. Bu olayın artık jandarma komutanına geldikten sonra kuvvet komutanlarına, generallere kadar sıçrayacağını düşündüğünü anlatan Tok, "Bu soruşturmanın arkasında iyi niyetli bir soruşturmanın yürütüldüğünü düşünmüyoruz. TIR, bir dizi filme döndü. Burada dizi filmin 3. bölümünü izleyeceğiz. Adana'da 1,5 yıldır süren dava her nasılsa İstanbul'a gitti. İstanbul'da tutuklamalar gerçekleşti. Şimdi adli kolluk ve savcılarımız hakkında tutuklamalar çıkarılmış." diye konuştu.

'SEÇİME MALZEME ÇIKTI'

Savcılarla jandarma komutanının gözaltına alınması için bugünün seçilmesini manidar bulan Avukat Tok, şöyle devam etti: "Niçin bugün, seçime yaklaştık, bir ay var. Siyasilerin elinde malzeme yok. Bu olayı kendi siyasi konularına payanda yapacaklar. Kim suç işlemiş kardeşim. TIR Lahey'e gidecek. Türkiye'nin terör örgütlerine silah sağlama suçundan uluslararası mahkemelerde yargılanacağını haykırıyorum. Olaydan valilinin de haberi vardı. TIR'dakiler 'ben MİT'çiyim' deyip 'tutanak imzalamıyorum' diyor, böyle bir şey olur mu? Çobanı da bu iddialarla hapse atarsınız. TSK dün Ergenekon Balyoz, bugün paralelle mağdur ediliyor. PKK ile mücadele edecek hiçbir kurum kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya mı? Hükümeti devirmeye yönelik benim müvekkilimin tek bir delilini koysunlar cübbemi çıkaracağım, avukatlıktan istifa edeceğim."