Fatih’te yaklaşık 150 yıllık tarihi ahşap bina alev alev yandı. Tarihi bina tamame çökerken, itfaiyeciler devrilen enkazın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Yangın anı bir cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi.

Olay Zeyrek Mahallesi Zeyrek Caddesi üzerinde saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle 5 katlı ahşap bina yanmaya başladı. Yapı tahtadan olduğu için alevler kısa sürede binayı sardı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Fatih, Balat, Kocamustafapaşa, Eminönü, Şişli ve Beyoğlu’ndan itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın merdiveniyle de yangına müdahale eden ekipler zaman zaman zor anlar yaşadı. Yangının söndürülmesi sırasında enkaz itfaiyecilerin üzerine devrildi. Binanın çöktüğünü gören itfaiyeciler enkaz altında kalmaktan son anda kurtuldu.

BİNAYI BİLEREK YAKTILAR İDDİASI

Binanın yaklaşık 150 yıllık olduğunu ifade eden Nuriye Konya, “Ben bu evde 40 yıl önce oturdum. Bu evden gelin olarak çıktım. Şu an çok üzgünüm. Bu binayı bilerek yaktılar.” dedi.

'UYUŞTURUCU SATILIYOR'

Mahalle sakinleri de tarihi bina ile kimsenin ilgilenmediğini ifade ederek resmi makamları suçladı. Binanın suç yatağı haline geldiğini aktaran vatandaşlar, burada uyuşturucu satıldığını öne sürdü.

Öte yandan alev alev yanan bina cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde; bina alev alev yanarken itfaiyenin müdahalesinin yetersiz kaldığı görülüyor.

Polis ve itfaiye ekiplerinin çalışması sürüyor.