Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Şükrü Yıldız, zulmün olduğu yerde imanın olmayacağını söyledi. Yıldız, "Biz sevgi, merhamet dolu ve adaletli bir şekilde yaşamaya devam etmeliyiz, her zaman bir nebze de olsun geri adım atmamalıyız." dedi.

Kerbela'da Hz. Peygamber'in (SAV) torunu Hz. Hüseyin'in de aralarında olduğu Ehl-i Beyt'ten 72 kişinin şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği de Antalya Kültür Merkezi'nde 'Gönlümüz İmam Hüseyin, Gözyaşımız Kerbela' programımı düzenledi. Programa Alevi vatandaşlar, Sivil Toplum Kuruluşu temsicileri, siyasi parti temsilcileri ile Kepez İlçe Müftüsü Hüseyin Avni Böge katıldı.

Kerbela'da olayının sembolize edildiği 'kum saati' gösterimiyle başlayan programda konuşan Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Şükrü Yıldız, Muharrem ayının 10'ununcu günü yaşanan Kerbela olayının gönülleri dağladığını söyledi. Yaşananın büyük bir acı olduğuna değinen Yıldız, "Yüz yıllardır gönlümüzde bir kor ateşi gibi yanmaktadır." dedi. Kerbela'da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAV) 'Cennetin Reyhan Çiçeği' dediği İmam Hüseyin'in şehit edildiğini belirten Yildız, şunları kaydetti: "Kerbela iman ile küfrün mücadelesi. Kerbela hak ile batılın mücadelesi. Kerbela nefis ile ruhun mücadelesi. Rahman ile şeytanın mücadelesi. Kerbela imanlı olduğunu söyleyen münafık bir toplumla, zulmeden zalim bir toplumun karşısında hak bildiği hak Muhammed Ali yolunu savunan, imanı savunan, hakkın yolunu savunan, İman Hüseyin'in mücadelesi. Bu mücadele kainat var olduğu sürece devam edecektir. İmam Hüseyin yola çıkmadan önce sevdikleri 'Ya Hüseyin seni öldürecekler.' dediğinde. Tarihe altın harflerle yazılacak, bize mesaj olarak gönderilecek şu cümleleri sarf etmişlerdir: 'Eğer ben bugün bu yola çıkmazsam benden sonra zalimlik karşısında hiç kimse dimdik durmayacaktır.' Sen dik durdun ve bizim nasıl durmamız gerektiğini, ruhunu Rahman'a teslim ederek duyurdun." Yıldız, İmam Hüseyin'in zalimlere karşı dimdik durduğunu ve dik durulması öğrettiğini söyledi.

Yapılan programla topluma İmam Hüseyin'in yolundan gitmelerini mesaj olarak söylediklerini vurgulayan Yıldız, "Hüseyin gibi merhametli, adaletli olmak için duruyoruz. Eğer bir yerde zulüm varsa orada iman yoktur. Zulmün olduğu yerde imandan bahsetmek mümkün değildir. Biz sevgi, merhamet dolu ve adaletli bir şekilde yaşamaya devam etmeli ve her zaman bir nebze olsun geri adım atmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Programda Alevi'lere özgü saz eşliğinde 'ağıt ve deyiş' söylendi. Baba Mansur Ocağı'dan Dede Süleyman Alan da Kerbela olayını anlattı.