Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Değirmenci, programın açılışında, aşure kazanı etrafında birleşerek birlik ve beraberliği sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise Muharrem ayının İslam dininin en önemli aylarından biri olduğunu belirtti. İnsanın manevi dünyasının en zenginleştiği, en hassaslaştığı ayın yaşandığını ifade eden Güvenç, ''Bizler Sünni vatandaşlar olarak hiçbirimiz de Yezit ve Muaviye ismini taşımayız. Onun için Alevi ve Sünni vatandaşlar bir vücudun parçalarıdır. Biz de en az sizler kadar Aleviyiz. Birlik olalım, dirlik olalım'' dedi.
     Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu da konuşmasında, birlik ve beraberlik içinde olunarak insanların arasında nifak tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermemek gerektiğini kaydetti.
     ''Zaman zaman yaşanan hadiseleri gündeme getirerek bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar var'' diyen Anteplioğlu, birlik ve beraberlik içinde olunması halinde bu oyuna gelinmeyeceğini vurguladı.
     Anteplioğlu, Kerbela'nın acısını yüreklerinde hissettiklerini dile getirdi.
     Belediye Başkanı Kamil Dalkara ise cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi bile toplumun tüm taraflarınca cemevinin kabul gördüğünü ifade etti. Gerek Ramazan ayında gerekse de Muharrem ayında vatandaşlara iftar yemeği vermeye gayret ettiklerini belirten Dalkara, şunları kaydetti:
     ''Bu aşure gününde de sivil toplum örgütleri ve devlet erkanı da bir araya geldiler. Bundan mutluluk duyduk. Bu zamana kadar söz verilmesine rağmen Kahramanmaraş'ta bir cemevi olmamasından da büyük üzüntü duyduk. 500 bin nüfusu bulunan Alevi toplumunun da var olduğu bir ilde cemevinin olmaması acı bir tablo. Sivil toplum örgütleri cemevi yapılması konusunda bir arsa tahsisi yapıldığı takdirde her türlü destek sözü vermekteler. Ben buraya kadar gelen bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.''
     Programda konuşmaların ardından semah ve cem yapıldı, dua edildi, katılımcılara aşure ikram edildi.
     Pazarcık cemevindeki programa Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, İl Müftüsü Muhammet Gevher, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.