Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, Mısır'da yaşananlar Türkiye'de de yapılmak istendi ama Türkiye'nin sağlam duruşu ve toplumun birbirine bağlı oluşu, çok şükür Türkiye'ye yansımadı dedi.

Demir, Pazarcık Alevi Kültür Derneklerini ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejiminin de darbeyle iktidara geldiğini öne sürdü.

Mübarek rejiminin "devrim" olarak nitelendirildiğini savunan Demir, "Devrim yapanlar darbeyle gitti. O gün yapılan darbeyi devrim gibi gösterip bugün yapılanı da darbe gibi göstermemek kötü. Bu durum dış mihrakların Ortadoğu sürecine ilişkin Mısır'da başlattığı bir eylemdir" diye konuştu.

Ortadoğu'da yaşananları, "huzuru ve barışı istemeyen ülkelerin ve emperyalizmin ayak oyunları" olduğunu iddia eden Demir, "Mısır'da yaşananlar Türkiye'de de  yapılmak istendi ama Türkiye'nin sağlam duruşu ve toplumun birbirine bağlı oluşu çok şükür Türkiye'ye yansımadı ama bundan sonra ne yaşayacağımızı bilemem. Biz her türlü darbeye karşı olan bir toplumuz" dedi.