Elazığ’da merkeze bağlı Yazıkonak beldesinde Alevi vatandaşlara ait evlerin duvarlarına sarı boya ile işaret konulması sakinlerini tedirgin etti. Evi işaretlenen Süleyman Öncü, olaydan endişe duyduklarını söyledi.

İnsan Hakları Derneği Elazığ Şube Başkanı Behzat Hazır; "Amacı korku ve panik yaratmak, insanları huzursuz etmek, insanlarımızı karşı karşıya getirmek için yapılan bu işaretlemelere karşı kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyorum.” dedi.

Hazır açıklamasında; "Daha önce Türkiye’nin değişik yerlerinde gerçekleştirilen evlere işaret konularak hedef haline getirme amacının bir yenisi de Yazıkonak beldesinde yaşanmaktadır. Yazıkonak’ta değişik inanç ve etnik kökene mensup insanlarımız hiçbir sıkıntı olmadan beraber bir yaşam sürmektedirler. Malum olan gizli eller tarafından gerçekleştirilen bu tür işaretlemelerin amacı beldemizde ve ilimizde beraber yaşama kültürüne saldırıdır. İnsanları birbirinden ayırma toplumsal dinamikleri zayıflatma ve insanları birbiri ile karşı karşıya getirme amaçlıdır. İnsanlarımıza karşı hiçbir saldırıya müsaade etmeyeceğimizi yasal boyutlarda bu olayın takipçisi olacağız.” diye konuştu.

Evine işaret konulan mahalle sakinlerinden Süleyman Öncü, Yazıkonak’ta daha önce böyle bir durum ile karşılaşmadıklarını işaretlemeleri görünce şaşırdıklarını belirtti. Öncü; "Yazıkonak’ta Alevi vatandaşlar üzerinden bir oyun oynanıyor. Devletimizi duyarlı olmaya çağırıyorum. Buyursunlar gelsinler ne geliyorsa ellerinden yapsınlar. Buradaki halk panik içinde. Burada Alevi-Sünni ayrımı yapmadan bizler iç içe yaşıyoruz. Ayrımcılık yapmak istiyorlarsa bunu yapmasınlar. Amaçları demek ki ayrımcılık yapmak ki işaretleme yapıyorlar. Bu sokakta yaşayan vatandaşlar Alevi ve Tuncelili vatandaşlar. Başka yerde bir işaretleme yapılmadı da neden burada yapıldı.” şeklinde konuştu.

Evinin duvarına işaret konulan Bekir Darman da olaya tepki gösterdi. Duman; "5-6 eve işaret yapmışlar. İlk defa böyle bir şey gördük buna bir anlam veremedim.” ifadelerini kullandı.