Bursa’nın Mudanya ilçesinde Alevi Kültür Dernekleri Şubesi, Türkiye sınırındaki İdlib'e bağlı Alevi köyü İştebrak'ta yaşanan katliama tepki gösterdi.

Mudanya Halitpaşa Caddesi üzerindeki kanal durağında basın açıklaması yapan Alevi vatandaşlar, El Nusra çetelerinin Suriye'deki Arap Alevi halkına yönelik katliamlarını protesto etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mudanya İlçe Başkanı Halis Şanlı’nın da destek verdiği basın açıklamasında, Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şube Başkanı Şeref Öztürk, ülkedeki farklılıkların, ülkenin en önemli zenginliği olduğunu belirtti.

Öztürk, “Farklılıklara düşman olmak, onları ötekileştirmek, yok saymak, ortadan kaldırmaya çalışmak barbarlıktır. Bizler insan olmanın sorumluluğu ve bilinci içinde bu ülkedeki tüm ezilmiş insanların ötekileştirilmiş halkların, toplulukların hayatın her alanında olmalarını, 72 millete bir nazarda bakmayı savunuyoruz.” dedi. AK Parti hükümetini, Ortadoğu’da İslam’ı istismar ederek insanlığı ayaklar altına alan oluşumlarına karşı açık ve net tavır almaya davet eden Öztürk, Suriye politikalarında da bunun gereğini hayata geçirmeye çağırdı.