Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paketin bütün maddelerinin yerinde olduğunu ve bir tane eksik şeyin bulunmadığını söyledi.

Paketin bütün maddelerinin Türkiye'ye yarar getireceğini ve Türkiye'nin önünü açacağını vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"Tabii daha devamı gelecek, Başbakan da bunu zaten vurguladı. Başbakan, 'Bu ilk değil son da değil' diyor. Paket, Türkiye için yeni bir sayfa açmıştır. Seçim kanunun değiştirilmesi bile, başlı başına bir reformdur. Demokrasinin omurgası, demokratik bir seçim kanunu, demokrasinin geleceğinin en büyük garantisidir. Bunun değiştirilmesi bile başlı başına çok önemli bir hamledir. Diğer sorunlar daha rahat çözülür."

12 Eylül'ün getirdiği en büyük felaketin seçim kanunu olduğunu savunan Altun, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı paketteki maddelerle herkesin TBMM'de temsil edilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Açıklanan maddelerin tamamını olumlu bulduğunu dile getiren Altun, "Olumsuz olan hiçbir madde yoktur. Nefret suçlarına ilişkin cezaların artırılması, farklılığına karşı suç işlenmesi ve onların kınanması veya horgörülmesi hususun suç sayılması, farklı dil ve lelçelerde okullarda derslerin verilmesi, köy isimlerinin halkın kendi istediği şekilde kullanılması, yardım toplama konusundaki kısıtlamanın kaldırılması da çok önemliydi" şeklinde konuştu.

İlkokullarda okunan andın kaldırılması yönündeki kararı da yerinde bulduğunu aktaran Altun, şöyle devam etti:

"Çok yanlış bir şeydi. Bütün dünyadaki 7 milyar insandan üstün olduğumuzu belirtiyoruz. Bu insanlık suçuydu. Bu bizi çok küçük düşürüyordu. Dünyada 200 devlet var. Binlerce millet var. 'Ben herkesten üstünüm' olmaz. Bu bir ırıkçılıktı. Yine kılık kıyafete serbestlik getirilmesi de çok doğru. Paketteki maddelerin hepsi Allah için çok doğru ve yerinde bir karardır" ifadesini kullandı.