Aleviler, hükümetin sorunları sürekli ötelemesinden rahatsız. Bu amaçla 8 Şubat günü İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda kitlesel bir eylemle sorunlarını anlatacak. İstanbul'daki eylem öncesi Bursa'da basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, oyalandıklarını dile getirdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ali Öztürk, Heykel'de Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Öztürk, Alevilerin hükümetin eğitim politikasından rahatsız olduğunu öne sürdü. Öztürk, siyasi iktidarın başta Aleviler ve Kürtler olmak üzere, toplumun farklı mezhep ve kimlikten laik yaşamdan yana olan kesimlerin taleplerini ve sorunlarını sürekli geri plana attığını iddia etti. Öztürk, şöyle devam etti: "Eğitim sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine, attığı her adımda farklı inançlar, mezhepler ve kimliklere yönelik aşağılayıcı, baskıcı, dışlayıcı ve dayatmacı bir tutum izlemektedir. Bugüne kadar attığı her adımda, sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep eden, aykırı olan her sesi susturmak isteyen, demokratik talepleri aşırı şiddet uygulayarak bastırmaya çalışan siyasi iktidarın kendine demokrat ve sahte özgürlükçü yüzü toplumun daha geniş kesimleri tarafından görülmeye başlanmıştır."

Ali Öztürk, 8 Şubat Pazar günü saat 13.00'te İstanbul Kadıköy'de düzenleyecekleri mitingde sorunlarını dile getireceklerini açıkladı.