Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, son günlerde artan terör olaylarının ardından meydana gelen olaylarla ilgili toplumu sağduyulu olmaya davet etti. Kılıç, yezid fıtratlara, şeytan ve avanelerinin yapmak istediklerine müsade etmeyeceklerini söyledi.

7 Haziran seçimlerinin ardından tırmanan terör olaylarını protesto etmek isteyen vatandaşlara Aleviler'den sağduyu çağrısı geldi. Antalya'da 15 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) tarafından ortak bildiri yayınlandı. Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği'nde yapılan toplantıda Başkan Şükrü Kılıç, tarafından okunan açıklamada tüm kesimlere sağduyu çağrısında bulunuldu. Türkiye'nin dört bir yanının ateş çemberi olduğunu belirten Kılıç, karabulutların ülkenin etrafında dolaştığını söyledi. Hergün gelen şehitlerinin acısının Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Alevi ve Sünni'siyle paylaşıldığının altını çizen Kılıç, "Bunu bahane ederek Kürt vatandaşlarımıza yapılan provekosyonlara karşı geliyoruz. Siz provekosyanlara gelmeyin. Yapılan hareketler toplumumuzu bölmek isteyen mihrakların ekmeğine yağ sürmek dışında başka birşey yapmakyacaktır. Antalya'da, Manavgat'ta, Alanya'da insaları çevirmek, yollarını kesmek Doğu'lu vatandaş olması hasabiyle kavga etmek, otobüslerin önünü kesip camlarını taşlamak masum insanlara sopolarla saldırmak hoş şeyler değildir." dedi.

'HER KÜRT PKK'LI, HER PKK'LI KÜRT DEĞİLDİR'

Şükrü Kılıç, toplumda oluşan 'Kürt'ler PKK'lıdır' algısına da tepki gösterdi. "Her Kürt vatandaşımız PKK'lı değildir. Her PKK'lı da Kürt vatandaşı değildir." diyen Kılıç, bu nedenle tüm Kürt halkını PKK ile aynı kefeye koymanın ahlaksızlık ve terbiyesizlik olduğunın altını çizdi. Bu yapılan insafsızlık olduğunu belirten Kılıç, şu ifadeleri kullandı: "Bizim mücadelemiz terörle, birbirimizle değil. Bizi karıştırmak birliğimizi bozmak isteyenlerin tuzağına düşmeyelim. 1980 öncesi yapılan faaliyetlerin şuan tekrar sahneye çıkarıldığını görüyoruz. Biz bu oyunu bozmak için bir araya geldik. Bu ülkede yaşayan her millet bu ülkenin asli unsururdur. Kim bu ülkeyi seviyorsa buranın vatadaııdır. Bu saldırıları yapanlar Anadolu topraklarında yıllarca yapılan bu kardeşliği bölmek istelerde biz bunlara müsade emeyeceğiz."

'YEZİD FITRATLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Kılıç, Türkiye'de ayrıştırma ve kutuplaştırma oluşturmak isteyenlerin olduğunu belirtti. "Yezid fıtratlara müsade etmeyeceğiz." diyen Kılıç, şeytan ve avanelerinin yapmak istediklerine müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. Kılıç konuşmasını şöyle tamamladı: "Allah insanlar arasında ayrıştırma, kutuplaştırma ve çatışma çıkartmak isteyen Kabil torunlarına yüzyıllar boyunca fırsat vermedi, bundan sonrada fırsat vereceğini düşünmiyoruz. Diken üzerinde yaşadığımız şu günlerde yapılacak her türlü kışkırtmalara rağmen sukunet sağduyu çağrısında bulunuyoruz."

'SALTANATLARINI KORUMAK İÇİN NİFAKIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORLAR'

Toplantıya katılan Anadolu Dernek Federasyonu Başkanı Hıdır Turan da yaşananlara tepki gösterdi, birilerinin ülkeyi farklı yerlere götürmek için çaba sarfettiğine dikkat çekti. Eskiden bunların düşman fitnesi olarak sayıldığını vurgulayan Turan, şunları kaydetti: "Şimdi kendilerine 'kardeş' dediğimiz, vatandaş dediğimiz idareciler olarak seçtiğimiz insanlar bu nifakta başrol oynamaya başladılar. Anarşi varsa bunun sebebini idare edenler bulacak. Çünkü siyaset sorun çözme yeridir. Sorun üretme merkezi değildir. Biz siyasetçileri kardeşçe, dostça birlik ve beraberlik nasıl sağlanacaksa öyle idare etmesini bekliyoruz. Bizim bu kardeşliğmze helal getirmenin, ayrıştırmanın, idare edenler tarafından böyle bir fitneye sebep olmak içler acısı." Şu anda ülkede canların gittiğini ancak idarecilerin mesuliyet üstlenmediğini, çözüm aramadığını anlatan Turan, "Biz ülke için birşeyler yapma endişesi taşırken, birilerinin saltanatı kaybolmaması için bu nifakın devam etmesini faydalı görüyorlar. Bu ızıdırabın dinmesi için birşeyler yapılması lazım. Fedakarlıkta sınır olmaması lazım. Ne yapılması gerekiyorsa yapılması lazım. Ama bu yapılacaklar 'bana kaç oy getirir' hesabını yaparsan bu ülkenin yarınından herkes endişe etsin." dedi.

Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu Başkanı Deniz Akgün de terörün dili, dini ve ırkının olmadığını, her şekilde insanlık suçu olduğunu söyledi. Akgün, provokasyonlara gelip, bir yerlerin yakılıp yıkılmasının yanlış olduğunu, herkesin sağduyulu olması gerektiğini kaydetti.