Alevi örgütleri, son gelişmelerden kaygılı. Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu, Cem Evleri’ne karşı yapılan saldırılan gittikçe bir ‘katliam provası’ halini aldığını ileri sürdü. Uygulamaya çalışılan savaş politikalarının Aleviler ve Cem Evleri üzerinden yürütülmeye çalışıldığını savunan Moroğlu, “Bu nedenle Gazi Cem Evimiz şu anda yoğun saldırı ve kuşatma altındadır. Gelinen noktada Gazi Mahallesi’nde daha büyük bir katliamın her an gerçekleşebileceğini öngörüyoruz.” uyarısında bulundu.

Derken binasında STK’ların da destek verdiği basın toplantısında konuşan Moroğlu, “Tüm çabalarımıza rağmen olabilecek katliamın sorumlusu AKP hükümeti ve devletidir. Savaş çığırtkanlığı yaparak kardeşkanı dökülmesine çanak tutan, üç yıldır eli kanlı IŞİD terör örgütüne TIR'larla mühimmat desteği veren, lüks hastanelerde tedavilerini üstlenen AKP hükümetidir.” dedi.

Adeta çıngıraklı yılana dönüşen IŞİD terör örgütünün kendisinden olmayan herkese zarar verecek hale geldiğini dile getiren Moroğlu, iddialarını şöyle sürdürdü: “Bu terör örgütünün AKP’nin beslemeleri olduğunu bilmekteyiz. Suruç’ta 32 gencimizin bombalanarak katledilmesinin sorumlusu AKP ve beslemesi IŞİD terör örgütüdür. Daha önce yapacakları katliamlar için Alevi evleri tek tek işaretlendi. Şimdi de Adıyaman ve bölgesinde Alevi köyleri IŞİD terör örgütü tarafından açıktan hedef alınmaktadır. Bu kadar pervasızca davranın IŞİD terör örgütüne karşı bir an önce önlem alınması gerekir. Gazi Mahallesi Cem Evimizi ablukaya alarak yüzlerce vatandaşımızı mağdur eden AKP’ye sesleniyoruz: Binlerce yıl Anadolu toprakları üzerinde kardeşlik duyguları içerisinde yaşayan bu halkların arasına nifak sokarak, ayrıştırarak savaş çığırtkanlığı yapan AKP ülkemizi cehennem yerine döndürmeye çalıştığı bu sevdadan vazgeçmelidir. ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi, yaşasın hakların kardeşliği’ diye haykırıyoruz.”