ÖSYM eski Başkanı Ali Demir, "Bizim hiçbir dahlimiz olmayan bir konu ile suçlanmak bize ağır gelmiştir. Bütün çalışmamız sınav adaletini, sınav güvenliğini sağlamak içindir. Böyle bir ifadeye çağrılmayı hak etmediğimizi düşünüyorum." dedi.

2010’daki Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya çekildiği iddiaları ile ilgili şüpheli sıfatı ile ifade veren ÖSYM eski başkanı Ali Demir adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Demir serbest bırakılmasının ardından Ankara Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2010 Eylül’den görevi devrettiği 29 Mart 2015’e kadar ÖSYM olarak birinci önceliklerinin sınav güvenliği olduğunu kaydeden Demir, "Sınav güvenliği hak ve adaletin tesisi için her türlü toplu kopyanın önüne geçmek demektir. Biz başladığımız ilk günden son güne kadar bunun için çalıştık, bunun için gayret ettik ve yaptığımız sayısız uygulamalarla bütün çalışmaları sınav adaletini tesis etmek için yaptık. Bütün bunları yaptıktan sonra bizden önce olmuş, bizim hiçbir dahlimiz olmayan bir konu ile suçlanmak bize ağır gelmiştir. Bütün çalışmamız sınav adaletini, sınav güvenliğini sağlamak içindir. Böyle bir ifadeye çağrılmayı hak etmediğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.