Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in ailesi, 8 aydır iddianamenin yazılmamasına tepki gösterdi. Yılmazer’in hukuk fakültesinde okuyan kızı Fatma Yılmazer, “Bu operasyon yapılmadan önce çok sağlam delilleri olduğunu söylüyorlardı ama o delillerden neden bir iddianame oluşturulamıyor o zaman? Çünkü yok. Sürüncemede bırakıyorlar." dedi.

Ali Fuat Yılmazer de diğer tutuklu emniyet mensupları gibi bugün açık görüşte ailesiyle hasret giderdi. Cezaevinden oldukça moralli ayrılan Yılmazer ailesi, gazetecilere açıklama yaptı. Yılmazer'in eşi Mualla Yılmazer, "Açık görüşte ayrı bir heyecan yaşadık ve oradan çıkınca çok mutlu olduk. İyiler ve çok selamları var herkese ve dua ediyorlar. Eşim ve arkadaşları inanılmaz iyiler ve huzurlulardı. Haklı olmanın huzurunu, doğru olmanın rahatlığını görüyorsunuz Ali Fuat Bey'de. İddianame hala yazılmadı. İsteyerek uzatılıyor herhalde, geciktiriyorlar. Siyasi irade ile yapılan bir dava." dedi.

Yılmazer'in hukuk fakültesinde okuyan kızı Fatma Saadet Yılmazer ise, babası ve arkadaşları hakkında henüz bir iddianame bile olmamasını eleştirdi. Yılmazer, "Bizim ayda bir sefer gibi babamıza sarılmak gibi bir meselemiz var. O yüzden sarılınca da mutlu oluyoruz. Onları moralli görmek bize de çok iyi geliyor. Kendilerine çok güveniyorlar, hakka güveniyorlar. Hakka dayandılar ve yıllarca da öyle çalıştılar. Hakka güvenen insan niye kendini strese soksun ki. Bu operasyon yapılmadan önce çok sağlam delilleri olduğunu söylüyorlardı ama o delillerden neden bir iddianame oluşturulamıyor o zaman. Çünkü yok. Sürüncemede bırakıyorlar. İtiraz makamı denen bir yer yok. Hukuk devleti değiliz artık. Toplum bunun farkına varmazsa daha kötüye gideceğiz. Bu konuda önemli görev aydınlara düşüyor. Onların topluma yönlendirmesi lazım." diyerek tepkisini dile getirdi.

KORELİ LEYLA KORKMAZ: MADDİ VE MANEVİ SIKINTILAR YAŞIYORUZ

Cezaevi ziyaretçileri arasında yer alan ve ‘Koreli Gelin’ olarak da tanınan Leyla Korkmaz da vardı. Eşi Komiser Hüseyin Korkmaz'ı ziyaretinin ardından kayınpederi ile birlikte cezaevinden ayrılan Korkmaz, eşinin moralinin yerinde olduğunu belirtti. İçeridekilerin suçsuz yere cezaevinde yattıklarını söyleyen Korkmaz, "Bu kadar uzun süre bile kalacaklarını düşünmüyordum. Eşim cezaevine girdikten sonra meslekten ihraç edildi ve kaç aydır maaş alamıyoruz. Hem maddi hem de manevi olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Ben yabancı olduğum için kendi memleketime dahi gidemiyorum." İfadelerini kullandı.

Korkmaz'ın kayınpederi Mustafa Korkmaz da, çocuklarının bazı şeylerden mahrum bırakıldıklarını ancak bunu önemsemediklerini belirtti.