Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlardan yediği dayak sonucu öldüğü iddiasıyla açılan Ali İsmail Korkmaz davasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, en ağır cezayı polislere kesti. Mahkeme, polis memurları Mevlüt Saldoğan'a 10 yıl 10, tutuksuz yargılanan Yalçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezasına hükmetti.

2013 Haziran ayında Eskişehir'de gerçekleşen Gezi eylemleri sırasında üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın polis ve sivil vatandaşlarca dövüldükten sonra öldüğü iddiasıyla açılan davaya devam edildi. Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınan davanın bugün 7. duruşması yapıldı. Duruşmanın ilk bölümünde sanıkların son sözleri dinlendi. Daha sonra mahkeme heyeti, karar vermek üzere celseye ara verdi. Aranın ardından karar açıklandı.

Mahkeme başkanı, kararların eleştirilebileceğini ve demokratik çerçevede tepki gösterilebileceği uyarısında bulunarak kararını açıkladı. Tutuklu yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın, yapılan mahkeme sonucunda toplanan deliler ışığında suçun işleniş biçimi, önem ve değeri, ağırlığı göz önünde bulundurularak önce 13 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına, indirimle 10 yıl 10 ay hapis cezasına karar verildi.

Tutuksuz yargılana polis memuru Yalçın Akbulut'un tutuklanmasına ve 10 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmedildi. "Adam yaralama" suçlamasıyla yargılanan diğer tutuklu sanıklardan fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever de 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ebubekir Harlar'ın 3 yıl 4 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Tutuksuz yargılanan polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar'ın ise beraatine hükmedildi.

Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonunda tepki sesleri yükseldi. Korkmaz ailesi ve müdahil avukatlar, karara sert tepki gösterdi.