Eskişehir’de Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın öğrenim gördüğü Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndaki yemekhanenin yanındaki duvara Ali İsmail Korkmaz’ın portresi çizildi.

Bir öğrenci elindeki ışıkla duvarı aydınlatırken, bir başka öğrenci de portresini çizdi. Daha önce de bu duvara iki kez Ali İsmail Korkmaz’ın portresi çizilmiş, ancak rektörlük tarafından duvardaki portre sildirilmişti.

Anadolu üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın okul arkadaşları onu unutmadı. Üniversite'nin Yunus Emre Kampüsü'nde daha önce rektörlük tarafından iki kez duvardan silinen portresi, doğum günü nedeniyle bir kez daha çizildi. Ali İsmail Korkmaz’ın yakın arkadaşlarından Diren Yılmaz, “Biz geçen sene burada Ali İsmail’in resmini yapmıştık. Fakat AKP’nin adamı olan rektör kaldırdı. Bunu herkes iyi bilsin ki bu üniversite Ali İsmail üniversitesi olarak kalacaktır.” diye konuştu.

Başka bir öğrenci grubu ise Ali İsmail’in doğum günü nedeniyle Eskişehir Espark yanındaki Ali İsmail Korkmaz heykelinin önünde doğum günü anısına dilek balonu uçurdular.