Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek hayatını kaybeden üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği güvenlik kamera görüntülerini sildiği ileri sürülen ve hakkında 5 yıl hapis cezası istenen otel sahibi Erdoğan G.’in yargılanmasına devam edildi. Görülen davanın ikinci duruşmasında, otel sahibi Erdoğan G. ile görüntüleri sildirttiği ileri sürülen polis memuru Hüseyin E. hakkında açılan dava dosyalarının birleştirilmesine karar var verildi. Otel sahibi ve polis bundan böyle aynı mahkemede 5'er yıl hapis cezasıyla yargılanacak. Bu arada, polis Hüseyin E.’nin Ali İsmail’in darp edilmesi görüntülerini sildirdiği anların TÜBİTAK tarafından aydınlatılan görüntülerde sabit olduğunu ileri süren avukatların, bu görüntülerin Kayseri’den getirtilerek incelenmesi talebi mahkemece kabul edildi.

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de 2 Haziran’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlar tarafından dövülerek yaralandı, tedavi gördüğü hastanede 35 gün sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Ali İsmail’in, olay günü darp edildiğini gösteren ve bölgedeki bir otelden alınan güvenlik kamera görüntülerinin 20 dakikalık bölümünün jandarma Kriminal tarafından yapılan incelemesinde silindiği tespit edildi. Ali İsmail’in olay gecesi ‘darp görüntülerini sildiği, suç delillerini yok ettiği, gizlediği ve değiştirdiği’ iddiasıyla Beşik Otel sahibi Erdoğan G. hakkında 5 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame, 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, “Otelin kamera görüntülerinin incelenmesinde, 3 Haziran 2013 tarihinde saat 00.16.42 ile 00.17.56 saatleri arasında 74 saniye ve 00.18 ile 00.39.00 saatleri arasında 20 dakika 33 saniye görüntü kaydının eksik olmasının nedeninin güç kesintisi sonucu meydana geldiği belirtildi. Yapılan soruşturmada, polis memuru Hüseyin E.’nin otele girdiği, otel sahibi olan şüpheli Erdoğan G.’e ‘kameraları kapatın, daha önceki saate gel, 10 dakika öncesine gel’ dediği ve şüphelinin de güvenlik kamerasını kapatarak, kayıtları sildiği.” ifadesini yer verildi.

Bunun üzerine açılan davanın ikincisi 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, duruşmada Korkmaz ailesinin avukatları görüntüleri sildirttiği iddia edilen Polis Hüseyin E.’den şikayetçi oldu ve ifadesinin mahkeme huzurunda alınmasını talep etti. Ancak mahkeme avukatların Hüseyin E.’nin ifadesinin Eskişehir’de mahkeme huzurunda alınması talebini reddetti. Fakat mahkeme, görüntüleri sildiği ileri sürülen otel sahibi Erdoğan G. ile görüntüleri sildirttiği ileri sürülen polis memuru Hüseyin E. hakkında açılan dava dosyalarının birleştirilmesine karar verdi. Buna göre, dava birleştirilerek, gelecek celseden itibaren 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tek dosyada görülecek. Her iki şüpheli de darp görüntülerini sildiği, suç delillerini yok ettiği, gizlediği ve değiştirdiği’ iddiasıyla Beşik Otel sahibi Erdoğan G. hakkında 5 yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Ayrıca Korkmaz ailesinin avukatları, polis memuru Hüseyin E.’nin Ali İsmail’in darp anına ait sildirdiği bölümlerin TÜBİTAK tarafından aydınlatılan çalışmalarla görüntülerde sabit olduğunun belirlendiği iddia etti. Avukatlar, söz konusu netleştirilen görüntülerin Ali İsmail’i döven kişilerin yargılandığı Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinden istenerek, bu davayı bakan mahkemece incelenmesini ve delil olarak dosyaya konmasını talep etti. Mahkeme, avukatların bu talebini yerinde bularak ilgili görüntülerin alınması için Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma 15 Mayıs 2015 tarihine erteledi.