İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaynak Holding'in Libadiye'deki binasını da bastı. Zaman gazetesi yazarlarından Ali Ünal’da holdinge gelerek destek ziyaretinde bulundu. Ünal, “Türkiye’nin her tarafında belki binlerce genci terörist olmaktan, ahlaksız olmaktan veya belli mevkilere geldiklerinde hırsız olmaktan koruyan bir sera vazifesi gören müesseselerde, okullarda ve yayınladıkları kitaplarda herhangi bir yanlış ve hata bulamayacaklar.” dedi.

Mali Şube ekipleri bugün saat 14.30'da, Kaynak Holding'in Libadiye'deki merkezine de baskın yaptı. İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile hem Libadiye hem de Bağcılar'daki binasında arama yapılıyor. Libadiye’deki holding binasına gelen Ali Ünal gazetecilere açıklamalarda bulundu. Son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinen Ünal, “Ülke yangın yeri dün Dağlıca’da resmi rakamlarda 16 fakat sosyal medyada ‘PKK’nın elinde askerlerimizin olduğu’ söyleniyor. Bugün Iğdır’da 13 tane, Cizre’de ne olduğu belli değil.” açıklamasını yaptı.

İnsanlığa hizmet eden kurumların basıldığını belirten Ünal, “Ülke baştan sona yangın yeriyken belki Türkiye’nin her tarafında belki binlerce genci terörist olmaktan, ahlaksız olmaktan veya belli mevkilere geldiklerinde hırsız olmaktan koruyan bir sera vazifesi gören müessesesler, okullar ve yayınladıkları kitaplarda her hangi bir yanlış ve hata bulamayacakları, sadece ülkeye ve insanlığa hizmet adına yayınlandığı kitapların bulunduğu bir iş yerini bugün ikinci defa basıyorlar. Buna ben ifade edilecek herhangi bir kelime bulamıyorum. Arkasında herhalde korkunç bir kin, düşmanlık ve intikam hırsı görülüyor.” şeklinde konuştu.

“Öfke ile kalkan zararla oturur.” diyen Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir ülke böyle idare edilmez. Daha öncede dediğim gibi ülkenin devlet trenini çoktan raydan çıkardılar. Hatta belki devriliyor. Kimsenin şüphesi olmasın bu treni raydan çıkaranlar bunun altında kalır. Allah inşallah bu ülkeye güzel günler yaşatacak. Fakat esas önemli olan halkımızın bu gerçekleri görmesi. Yoksa çok endişe ediyorum bu ülke çok daha ağır bedeller ödeyebilir. Daha çok şehitler verebiliriz.”