İzmir'in Aliağa’da ilçesindeki Güzelhisar Barajı'nda doluluk oranı yüzde 88’e ulaştı. Mülkiyeti Petkim Petro Kimya Holding’e ait olan barajın su miktarı, son günlerde etkili olan yağışlarla arttı. 450 kilometrekarelik yağış alanında bulunan ve 107 metre azami doluluğu ile havzasında 138 milyon metreküp su depolayabilen barajda yükselen seviyeyi düşürmek için kontrollü olarak su bırakılıyor.

52 BİN METREKÜPLÜK SU İHTİYACINI KARŞILIYOR

138 milyon metreküplük su kapasitesine sahip olan ve İzmir’in günlük 52 bin metreküp içme suyu ihtiyacını karşılayan Güzelhisar Barajı, 126 milyon metreküp su kapasitesine ulaşınca sel baskınlarına karşı kapakları açılarak tahliye yapıldı. Yöredeki çiftçiler, su miktarının yükselmesinin ilçe tarımını olumlu etkileyeceğini söylüyor. Yağışların devamı halinde yaz mevsiminde susuzluk çekilmeyeceği belirtiliyor.

Öte yandan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) resmi internet sitesinden derlenen bilgilere göre İzmir’deki barajların güncel doluluk oranları şöyle: Ürkmez yüzde 88.93, Güzelhisar yüzde 88.22, Balçova yüzde 76.97, Tahtalı yüzde 66.20, Alaçatı Kutlu Aktaş yüzde 39.30, Gördes yüzde 19.06.