Eskişehirde Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Hataylı Ali İsmail Korkmaz'ın adını taşıyan vakıf açıldı. Vakıf binasının bir odasında, öldürüldüğü gün üzerinde bulunan kıyafetleri başta olmak üzere, Ali İsmail Korkmaz'ın başından çıkarmadığı şapkaları, takıları başta olmak üzere birçok eşyası da sergilenirken, vakıf binasında 6 bin kitaptan oluşan kütüphane oluşturuldu.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da, Gezi Parkı olaylarının Eskişehirde'ki etkinliklerinde dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın anısına, ailesinin de girişimleri ile Ali İsmail Korkmaz Vakfı'nın (ALiKEV) açılışı, Ali İsmail'in 21. yaş gününde açıldı.

Oğlunun ölümünü halen kabullenemediğini, hüzünlü gözlerle anlatan Emel Korkmaz, "Olmayan bir çocuğun doğum günü mü olur?" dedi. Oğlu hayatta olsaydı 21'inci yaşını kutlayacaklarını anlatan Anne Korkmaz, "21'inde olacaktı Ali İsmail. Katiller uzun yaşamasına izin vermedi. Olmayan bir çocuğun doğum günü olur mu? Bu vakıfla birlikte olacak inşallah. Ben buraya geldiğimde Ali'yi görüyorum. Evde bile durmak istemiyorum. Çünkü burada Ali gibi pırıl pırıl gençler var. Ali'yi sahiplenen insanlar burada." dedi.

ALiKEV'DE ALİ İSMAİL'İN YARIM KALAN DÜŞLERİ TAMAMLANACAK

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz ise ALiKEV'in çıkış noktasının Ali İsmail'in ölüm şeklinden çok yaşam şekli olduğunu söyledi. Ağabey Korkmaz, vakıf ile ilgili şunları söyledi: "Ali İsmail'in katledilmesinden sonra Ali İsmail'in adı sokaklara, parklara verildi. Heykelleri yapıldı. Sadece sokak ve park isimleri ile Ali İsmail'i yaşatmak kişiliğine ve yapısına aykırıydı. Biz de Ali İsmail'i yaşatmak için o düşlerindeki özgür dünyayı, yarım kalan düşlerini tamamlayacak bir vakıfla Ali İsmail'in yarım kalan düşlerini tamamlamayı hedefledik. Ali İsmail gibi toplum yararına işler yapan üretken gençleri çatımız altında, yanımızda görmek istedik. Burada gençlerin sosyal sorumluluk projelerini destekliyoruz. Halka açık olan şu an 6 bin kitap bulunan bir halk kütüphanemiz var."

DAVA SÜRECİ

Eskişehir'de Gezi Parkı olaylarında dövülerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün ardından süren dava hakkında da kısa bilgi veren Ağabey Gürkan Korkmaz, davanın şu anda temyiz sürecinde olduğunu söyledi. Savcının temyiz ettiğini, Yargıtay'ın bu kararı bozacağına inandıklarını aktaran Korkmaz, "Eğer bağımsız, baskı görmeyen bir Yargıtay bu kararı bozacaktır diye inanıyorum." dedi.

Hatay'daki Gezi Parkı olaylarında başına aldığı darbe sonrasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert'in, Mersin'de hayatını kaybeden Özgecan Aslan'ın ailesine gerçekleştirdikleri taziye ziyaretinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunduğu iddialarını değerlendiren Avukat Gürkan Korkmaz, "Dışlanma, yalnızlaştırma politikasından başka bir şey değil." değerlendirmesinde bulundu.

Acılı bir annenin bu tür suç duyurularında yer almasının acılarına acı kattığını söyleyen Korkmaz, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanının nasıl korunduğu, ne koşullarda yaşadığı malum. Herkes tarafından biliniyor. 58 yaşında yaşlı denebilecek çocuğu öldürülmüş, şiddet uygulayabilecek bir yapısı olmayan bir kadının tehdit etmiş olması ve bunun davaya konu edilecek olması, hem çok saçma hem de hayatın akışına aykırı. Ama maalesef bu gibi durumlar, suç duyuruları, haberler acımıza acı katıyor. Dışlanma, yalnızlaştırma politikasından başka bir şey değil."