Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Alkol bağımlısı işsiz kocası tarafından şiddet gören ve 10 yaşındaki kızıyla sahipsiz kalan Zeliha Kara'ya Kimse Yok Mu sahip çıktı.

Çarşamba ilçesinde kız kardeşinin yanında bir süre kalan ve sonra kiraladığı evde kızıyla tek başına yaşamaya başlayan Kara'nın parası olmadığı için eşya alamadığı dört duvardan oluşan evi Kimse Yok Mu gönüllülerinin yardımları ile donatıldı. Kocasının ailesi ve kendi ailesi başta olmak üzere abilerinin 'çocuğunu bırak sana bakalım" sözlerine karşın yavrusuna sahip çıkan Zeliha Kara'nın yaşam hikayesi filmlere konu olacak türden.

Sevdiği adamla evlenip İstanbul'a gelin giden 29 yaşındaki Kara'nın hayatı evliliklerinin birinci ayında eşinin işsiz kalmasıyla kabusa döndü. 3 aylık evliyken eşinin borçları yüzünden eve haciz geldiğini ve tüm eşyalarını kaybettiklerini söyleyen Kara, "Ben hamileliğim süresince karnım tok olarak yattığımı hatırlamam. Evlere temizliğe gittim. Çocuğum oldu yine temizliğe gitmeye devam ettim. Yeniden kazandığım paralarla evime eşyalar aldım. Çocuğum 5 yaşına geldiğinde ailemin yanına tatile gittim. Burada hayatımın en kötü haberini aldım 'eşim beni aldatıyormuş ve benim çalışarak aldığım tüm eşyaları da o kadına yedirmek için satmış' sonra ben de kızımı alarak eşimin abisine, ablasına sonra kayın valideme gittim. Onlar da beni kendi aileme gönderdi. Benim ailem ise bana bakacaklarını ama eşimin çocuğa bakmayacaklarını söylemesi üzerine ben de çocuğumla kendime yeni bir hayat kurmak için Çarşamba ilçesine geldim." dedi.

230 liraya kiralık bir ev tuttuğunu belirten Kara, "Komşuların verdiği battaniyeleri yere serdim. Hiç bir eşyam ve yiyecek bir şeyim yoktu. Aklıma Kimse Yok Mu geldi bir mektup yazarak yardım istedim. Allah razı olsun hemen geri dönüş yaptılar. Sonrasında da buzdolabından çamaşır makinesine kadar tüm evimin eşyasını getirdi. Kimse Yok Mu gönüllüleri benim hem annem hemde babam kısacası ailem oldu." diye konuştu.