Türkiye’deki Kazakistan vatandaşları, 26 Nisan'da yapılan devlet başkanlığı seçimi için diplomatik misyonda kurulan 3 ayrı sandıkta 07.00 ile 20.00 saatleri arasında oy tercihlerini kullandı. Kazakistan Cumhuriyeti’nin Ankara’daki Büyükelçiliği, İstanbul’daki Başkonsolosluğu ve Antalya’daki Konsolosluğu’nda devlet başkanlığı seçiminin yapılabilmesi için seçim sandıkları kuruldu.

Ankara’daki büyükelçilik tarafından, Türkiye’deki Kazakistan vatandaşları arasında seçime hazırlık sırasında kapsamlı çalışmalar yapıldı. Diplomatik temsilcilik görevlileri Türkiye’de öğrenim gören Kazakistanlı öğrenciler ile ülkede geçici olarak bulunan vatandaşlarına seçim hakkında bilgi verdi. Büyükelçiliğin internet sayfası ile sosyal medya bağlantılarında Kazakistan’ın Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerinde kurulan seçim bölgeleri hakkında gerekli haberlere yer verildi.

Ankara’daki Kazakistan Büyükelçiliğinde kurulan 236 numaralı sandığın Seçim Komisyonu Başkanı ve Büyükelçilik Elçi-Müsteşarı Alimhan Esengeldiyev yaptığı açıklamada, "Ankara’daki seçim bölgemiz seçmenleri kabul etmeye hazır olup, seçim kanununun zorunlu normatif düzenlemelerine uygun gerekli altyapı ve seçim malzemeleri ile hazırlanmıştır." dedi.