Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden Manisalı Nizamettin Bağcı'nın (56) kardeşi Nevzat Bağcı, “Allah’ım, bu kana sebep olanların bütün çoluk çocuğuna bu acıyı yaşatsın.” dedi.

Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden üç Manisalıdan biri olan inşaat işçisi evli, beş çocuk babası Nizamettin Bağcı (56), Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi tarafından Ankara’dan getirilen Nizamettin Bağcı'nın cenazesi, Saruhanlı ilçesi Mütevelli Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Nizamettin Bağcı’nın evinde amcası Muhittin Bağcı, kardeşi Nevzat Bağcı, Bahattin Bağcı, Şehabettin Bağcı ve oğlu Ersin Bağcı taziyeleri kabul etti. Hayatını kaybedin Nizamettin Bağcı’nın gözü yaşlı kardeşi Nevzat Bağcı, Allah’ın bu kanı yerde bırakmamasını istedi. Allah’ın bu kana sebep olanların bütün çoluk, çocuklarına bu acıyı yaşatmasını isteyen Nevzat Bağcı, “Ben gittim, gördüm oradaki acıyı, Allah kimseye göstermesin. 7 yaşında çocuklar vardı, 70 yaşında kadınlar vardı. Bir tabut geliyordu içinden 4 -5 ceset çıkıyordu. Bir tabut geliyordu cesetler 4 -5 parçaya parçalanmıştı. Biz bunları gördük, bunları yaşadık. Biz yaşadık, Allah’ım kimseye göstermesin bu acıyı. Bizim buradaki bu adamlar Ankara’ya niçin gitti? Bu adamların gitmelerinin sebebi dediler ki, ‘Asker şehidi gelmesin, askerlerin anası ağlamasın, polisin anası ağlamasın, gerillanın anası ağlamasın, çocukları yetim kalmasın.’ Orada 300-400 kişinin çocukları yetim kaldı, hem de anaları ağladı. Tekrar diyorum. Bu işe sebep olan, bu işe karışan, bu işe bulaşanlar, bu bizim yaşadığımız acıları kat kat yaşasın.” diye konuştu.

"SAVCISI POLİSİ BİZLE DALGA GEÇER GİBİYDİ"

Çok dolu olduğunu ve 15 gün önce babalarını kaybettiğini aktaran Nevzat Bağcı, “Rahmetli olan abimiz de ikinci babamızdı. O kadar doluyum, o kadar duygusalım konuşamıyorum. İnanın dünden beri ne yaptığımın, ne ettiğimin farkında değilim. Halkımızın başı sağ olsun. Orada ölenlerin ailelerine Allah sabır versin. Ölenler nur içinde yatsın. Yaralılara da Allah’tan şifa diliyorum. Taziyeye gelen herkese teşekkür ederim. Abimler gittikten sonra telefonla aradık. O zaman yoldaydım. Biri dedi ‘Ankara’da patlama oldu’ dedi. ‘Sizden giden var mı?’ dedi. Ben de ‘Nizamettin ağabeyim gitti.’ dedim. Aradık ulaşamadık. Sürekli meşguldü, aradık ulaşamadık. Oradaki akrabalara, yakın arkadaşlara ulaştık. Kimisi ‘ayakta gördüm, kimisi yok görmedim’ dedi. Herkes bir şey söyledi. Bizi de biraz geçiştirdiler. Ama sonra da gittim. Gördüğüm manzarayı Cenab-ı Allah hiç kimseye göstermesin. Yani anlatılmaz. Bir de orada adamlar gerçekten bizimle dalga geçer gibi savcı olsun, polis olsun yani bizim cenazemiz oraya gelmiş, parçalanmış, bölünmüş, orada olduğu halde gören vardır ‘yok’ diyor. Bizim herhalde 10.00’a 11.00’e kadar kayıplar listesindeydi. Maksat ne bütün hastaneleri gezdirdiler. Niçin hastaneleri gezdirdiler? İşte eziyet çektirmek için. Bunlar barış şehidi. ‘Barış olsun’ dediler. Bundan başka bir şey vardır. Allah’ım, tekrar diyorum, sizler de ‘amin’ deyin. Bunu yapanların çoluk çocuklarına Allah aynısını yaşatsın. Başka bir şey demiyorum.” ifadelerini kullandı.

Patlamada hayatını kaybeden Nizamettin Bağcı’nın evli, 5 çocuk babası olduğu ve yıllar önce annesi ile babasını kaybettiği öğrenildi.