Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, Muğla'nın Bodrum ilçesine hayran kaldığını söyledi. Almanya Muğla Fahri Konsolosluğu tarafından düzenlenen yeni yıl resepsiyonuna katılan Gerlach, Bodrum Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Belediye Başkan Vekili Mehmet Melengeç tarafından karşılanan Gerlach'a, Fahri Konsolos Gülay Kaman Kaplan eşlik etti.

Bodrum'un merak ettiği bir yer olduğunu söyleyen Başkonsolos Gerlach, "Televizyon ekranlarında gördüğümden daha güzelmiş. Bodrum'un iklim şartları da tatil için çok uygun. Bodrum'un tercih edilişinin en önemli sebeplerinden biri de burada yaşayanların medeni ve misafirperver oluşudur. Türk insanı, genel olarak sıcakkanlı ve misafirperver. Almanya'da çok sayıda Türk vatandaşı var. Yıllardır iki kültür iç içe yaşıyor. Türkiye'ye de her yıl binlerce Alman turist geliyor." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Melengeç de, "Türkiye ile Almanya arasında köklü bir ilişkimiz var. Türk ve Alman vatandaşlar arasında, Almanya'da sıkı bir bağ oluştu. Ayrıca her geçen yıl Bodrum'a gelen Alman turist sayısı artıyor. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda Bodrum'un tanıtımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.