Alman klarnet ve flüt virtüözleri, tatillerini, mini flüt ve klarnet konserleriyle yapıyor. Alman ikili, mini konserlerden elde ettikleri paralarla otel ve yiyecek masraflarını karşılıyor. Alman klarnet ustası Gram Sigbart ile flüt virtüözü Anitti Loos ikili, 17 yıldır ülke ülke dolaşarak hem konser hem de tatil yapıyor. İkili, 12 yıl önce de Türkiye'ye tatile geldiklerini, tatillerini İstanbul ve Kapodokya bölgesinde yaptıklarını söylüyor.

Antalya'dan Manavgat ilçesine gelen ve Side'de küçük flüt ve klarnet resitali sunan Anitti Loos ve Gram Sigbart, Side'dende Alanya'ya geçeceklerini ifade etti. Çocukluğundan bu yana flüt çaldığını belirten Alman bayan müzisyen Loos, klarnet sanatçısı arkadaşı Sigbart ile birlikte 1998 yılında bu yana mini konserler vererek ülke ülke dolaşarak tatil yaptıklarını kaydetti.

Bugüne kadar 17 yıl içinde İtalya, İspanya, Yunanistan, Fransa, Malta, Portekiz, Belçika, Lüksemburg, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Bulgaristan, Mısır, Kanada, İngiltere ve Hindistan olmak üzere 20'nin üzerinde ülkeyi dolaştıklarını belirten Loos, 12 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'ye gelmekten mutlu olduklarını söyledi. Loos, "Mini konserlerimize genelde ilgi gösteriyorlar. İlgi gösterilmese bile biz günün yorgunluğunu atmak için klarnet ve flüt resitali sunuyoruz. İnsanlar da emeğimizin karşılığı gönlünden geçene göre şapkaya para atıyor. Tatil masraflarımızı bugüne kadar mini konserlerimizden elde ettiğimiz paralarla yaptık. Zaten çok lüks otellerde kalmıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde harcama yapıyoruz." diye konuştu.

Avrupa insanının bu tür mini resitallere ilgisinin yüksek olduğunu belirten ünlü Alman klarnetçi Gram Sigbart, klarnet resitali sonrası dünyanın değişik ülkelerinde çok sayıda hayranlarını olduğunu söyledi.

İstanbul, Bursa, Nevşehir ve Antalya'daki klarnet resitaline halkın ilgisinin iyi olduğunu belirten Sigbart, "Giysilerimiz insanlara ilginç geldiği için hemen dikkat çekiyor. Verilen küçük paralarla tatil yapıyoruz. Bu tür müzik etkinlikleriyle ülkelerin doğal güzelliklerini görüyoruz. 45 yıldır klarnet çalıyorum. İnsanların benimle hatıra fotoğrafı çektirmek istemeleri hoşuma gidiyor. Türkiye ve insanları çok güzel bir ülke." ifadesini kullandı.