Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Albay Bernd Stöckmann, Türkiye'nin en büyük üçüncü camisi Abdülhamit Han'ı gezdi.

Görevi, Albay Marcus Ellermann'dan geçtiğimiz günlerde devralan Albay Stöckmann, kentteki resmi temaslarının ardından ilk ziyaretini Abdülhamit Han Camisi ve Kurtuluş Müzesi'ne yaptı. Cuma namazı vakti geldiği camide imam-hatip Ömer Faruk Şirikçi'den bilgi alan Stöckmann daha sonra cuma hutbesi ve namazını takip etti.

Stöckmann ve Alman askerler camideki vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. 

Daha sonra Kahramanmaraş Kalesi'ndeki Kurtuluş Müzesi'ne gelen Stöckmann, müze görevlilerinden maketlerle kentin kurtuluşunu anlatan destanı dinledi.

Stöckmann, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'tan çok etkilendiğini söyledi. Kentteki görevine henüz yeni başladığını anımsatan Stöckmann, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 6 ay Kahramanmaraş'ta olacağım ve kenti daha çok tanımak istiyorum. Ba kapsamda Abdulhamit Han Camisini ziyaret ettik. Camide gördüklerim beni çok etkiledi. Türkiye'nin üçüncü büyük camisiymiş. Arkadaşlarımızla gezdik. Bizi çok iyi karşıladılar. Umarım böyle karşılıklı güzellikler devam eder. Bunun yanında Kahramanmaraş'ın dünyada kendi kendini kurtaran tek şehir olduğunu öğrendik. Kentin bu destanından da çok etkilendik."

Stöckmann, kenti daha çok tanıyarak iyi ilişkiler kurmak istediğini sözlerine ekledi.