Almanya Büyükelçiliği ile Hilton Hoteli ortaklaşa Başkent'te Alman Yemek Günleri düzenleyecek. Etkinlik boyunca Alman mutfağından birbirinden özel yemekler sunulacak.

18 Nisan'da başlayacak ve bir hafta sürecek etkinlik boyunca Almanya'dan gelen ünlü şef aşçı Andreas Scheuregger ülkesinin en özel yemeklerini yapacak. Etkinlik boyunca Hilton Oteli'nin lobisinde de Almanya'nın Unesco tarafından tescillenmiş ve dünya mirası listesine girmiş eserlerinin sergisi yer alacak. Etkinlik kapsamında 21 Nisan günü Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Bayern Münich-Porto maçı da izlenecek. 18-22 Nisan tarihlerinde her akşam ayrı bir etkinlik kapsamında yemek kültürü üzerine söyleşiler düzenlenecek ve yemek uzmanları konuşmalar yapacak.

Konuyla ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelen Büyükelçi Eberhard Pohl, ülkesinin yemek kültürünün diğer pek çok ülkeye nazaran daha zayıf kaldığını kabul ettiğini belirterek, "Ancak bizim de kendimize özgü yemeklerimiz var. Bu lezzetleri Ankara'da tanıtmak istiyoruz. Mutfağımızın bir Fransız mutfağı gibi olmasa da zengin olduğunu göstermek istiyoruz." dedi.

Büyükelçi Pohl, Alman mutfağında kullanılan pek çok malzemenin Türkiye'den ihraç edildiğini belirterek, "Aslında birçok yemeğimizin hammaddesi Türkiye'den geliyor. Özellikle doğal sebze ve meyveler, kuruyemiş çeşitlerini Türkiye'den alıyoruz." diye konuştu.