Kahramanmaraş'ta kurulu Patriot Hava Savunma Sistemi'nde görevli Alman Harekat Birliği Komutan Yardımcısı Yarbay Uwe Fehr, Suriye'deki yaşananları sürekli takip ettiklerini söyledi. Yarbay Fehr, Suriye'de atılan füzeleri takip ettiklerini belirterek, "Füzelerin kalktığını görüyoruz ve kendimizi sorumlu hissediyoruz. Ancak, yardım edemiyoruz ve buna yetkimiz yok. Suriye'de olan biteni görüyoruz ama müdahale edemiyoruz" dedi.

Alman Harekat Birliği Komutan Yardımcısı Yarbay Uwe Fehr, Kahramanmaraş'ta Gazi Kışlası'na konuşlandırılan patriot birliğinde görevli askerlerinin, 3 Ekim Alman Birliği Günü'nü kutladı. Almanya'dan kilometrelerce uzaklıkta bu önemli günü kutladıklarını ifade eden Fehr, sorumluluklarının bilinciyle çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi.

Fehr, Türkiye'ye dış ülkelerden gelebilecek tehlikelere karşı savunma anlamında katkı sunmaktan şeref duyduklarını kaydederek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yardımı ile NATO tarafından Active Fence ile adlandırılan hava savunmasını sağlamak ve Kahramanmaraş'ı dış ülkelerden gelebilecek herhangi bir tehlikeden korumak için yaklaşık 9 aydır ve sayıları 400'e varan askerler ile buradayız. Askerlerimiz misafir oldukları ülkede, taşıdıkları bu büyük sorumluluğun bilincinde ve günün her saatinde oluşabilecek tehlikelere karşı anında önlem almak için patriot sistemlerimizin başındadır. Bu güzel ülkede olmaktan mutluyuz. Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte çalışmaktan ve Türkiye'nin güvenliği için katkıda bulunduğumuz için onur duyuyorum" diye konuştu.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Fehr, Suriye krizinin barışçıl yollardan çözüme doğru ilerlemesinden de memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Biz tabii Alman askerleri olarak barışçıl bir sonucun tarafındayız. Bizim buradaki görev süremizin dolmasına ise Türkiye Cumhuriyeti hükümeti karar verecek. 'Artık başka ülkelerden tehlike var mı?' değerlendirmesini yaparak sonuca varılacak. Bizim radarlarımızın menzili tabii ki Suriye'ye kadar ulaşıyor. Suriye'deki olanlardan yani orada bir füze kalktığında buradan takip edebiliyoruz. Tabii orada füzelerin kalktığını görünce de kendimizi sorumlu hissediyoruz. Çünkü biz yardım edemiyoruz ve buna yetkimiz yok. Suriye'de olan biteni görüyoruz ama müdahale edemiyoruz" dedi.