Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, ziyaretlerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi.

Adana Havalimanı'ndan geniş güvenlik önlemleri altında eşi Daniela Schadt ve beraberindeki heyetle Kahramanmaraş'a gelen Gauck, dinleneceği otele geçti.

Gauck, otelde, Vali Şükrü Kocatepe, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdür Ümit Yaşar Adalar ve Alman askerler tarafından karşılandı.

Kahramanmaraş'ın dünyaca ünlü dondurma markası Mado'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kanbur'un şovunu izleyen Gauck, daha sonra satırı eline alarak dondurma kesti. Gauck, dondurma ustasının külahta dondurma verme oyununu da izleyerek, tadına baktığı dondurma için "güzel" ifadesini kullandı.  Kahramanmaraş'ın dondurmasının çok meşhur olduğunu bildiğini belirten Gauck, kestiği dondurmadan bir misafire kendi eliyle ikram etti.

Gauck, yarın Gazi Kışlası'nda konuşlu Alman askeri birliğini ve Suriyelilerin barındığı çadır kenti ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Gauck'un Kahramanmaraş ziyaretine, Almanya'nın Türk asıllı Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya'nın Türkiye  Büyükelçisi Eberhard Pohl, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da eşlik etti.