Almanya'da Teknisyenler Sağlık Kasası (TK), cilt doktorları ile birlikte internet üzerinden muayeneyi test edecek. Böylelikle birçok hastanın doktora gitmeden ve sıra beklemeden muayene olmasının önü açılacak.

Uygulama için hastanın teşhis için doktorla yüz yüze görüşmüş, doktorun ise tedavi sürecinin nasıl olacağını belirlemiş olması gerekiyor. İlk görüşmeden sonraki kontrollerde doktorun sadece bir göz atmasının yeterli olması durumunda hastanın internetten şifresini girerek online olması yeterli olacak. Deneme muayeneler 1 Eylül’de başlayacak.

Program direkt internet üzerinden gerçekleşecek ve bu sayede bilgisayara herhangi bir program yüklemek gerekmeyecek. Bilgisayarı, internet bağlantısı ve bilgisayar kamerası olan her hasta bu imkândan faydalanabilecek. Sistem bütün testleri başarıyla geçtiği takdirde belli muayenehanelerde hayata geçirilecek. Zamanla bütün muayenelerin başvuracağı bir uygulama haline gelecek.

Almanya'da Federal Hükümet de tele-tıbbın geniş ölçüde kullanılmasından yana. Sistem uygulandığı takdirde doktorun az olduğu kırsal bölgelerdeki hastalar rahat edecek, muayenehanelerde de yük önemli ölçüde azalacak.