Kastner, 10 kişilik heyetle patriot hava savunma sisteminde görevli Alman askerlerini ziyaret için Kahramanmaraş'a geldi. Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann tarafından karşılanan heyete, bir pastanede Maraş dondurması ikram edildi.

Kastner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan Alman birliğini ziyaret etmek ve destek vermek için geldiğini söyledi.

Alman askerlerinin Alman Federal Meclisinin aldığı kararla Türkiye'de olduğunu hatırlatan Kastner, şöyle devam etti:

 "Suriye'deki gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Unutmamak gerekir ki çok fazla insan bundan etkilenmiş durumda. Özellikle komşu ülkelerin de bundan etkilendiğini biliyoruz. Türkiye'de yaklaşık 500 bin sığınmacının olduğunu duyduk. Bütün insanlar için çok kaygı verici bir husus. Suriye'deki olayların sonsuz bir hikaye olmamasını diliyoruz. Eninde sonunda barışçıl bir çözümün olmasını bekliyoruz. Bütün bu gelişlerimizin en büyük nedeni Türkiye'de bize gösterilmiş olan yakınlık. Ayrıca, misafirperverlik için de içtenlikle teşekkür ediyorum."

Kastner, çözüm sürecine ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine, "Akan kanın durması adına bir çalışma başlatıldı. Çözüm süreci Türkiye için son derece iyi olur. Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesi açısından da son derece olumlu olur. Ayrıca bu konuda Türk Hükümetinin başarılı olacağını umuyorum. Sonucu da, bekleyip göreceğiz" diye konuştu.
    
-NSU duruşması-

Kastner, Münih'te NSU davasına başlanacağını hatırlatarak, kura uygulamasından Alman basınının da rahatsız olduğunu ifade etti.

Dava kapsamında herhangi bir basın kuruluşuna ve özellikle Türk basınına bir ambargonun söz konusu olmadığını belirten Kastner, "Bazı düzensizlikler vardı. Şimdi ara bir çözüm olarak kura gündeme geldi. Ancak şimdi Alman basını bu durumdan şikayet etmektedir. Alman basın 'Acaba bu uygulama adil midir-' diye rahatsızlıklarını bildirmektedir. Önemli olan da davanın bir an önce başlamasıdır" şeklinde konuştu.

Kastner ve beraberindekiler daha sonra Alman askerlerinin bulunduğu Gazi Kışlası'na geçti.