Avusturya'da yaşayan baba Derviş Zülküflü'nün müracaatı üzerine Hazar Zülküflü'nün Minehüyük köyündeki mezarı, Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcısı'nın gözetiminde açıldı. Zülküflü'nün cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
     Derviş Zülküflü, AA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, Avusturya'da yaşadığını belirterek, ''Adli süreci Almanya'da takip ediyoruz. Otopsi sonucunu bize açıklamadılar. Bundan dolayı kendi devletimden çocuğumun mezarının açılarak otopsi yapılmasını istedim. Vermiş olduğumuz hukuki mücadelede bizleri yalnız bırakmadığı için Türk devletine teşekkür ediyorum'' dedi.
     Minehüyük köyünde yaşayan amca Mehmet Zülküflü ise Alman hükümetinin yeğenimin ölümüyle ilgili açıklama yapmamasına çok şaşırdıklarını belirtti.
    
     -Olay
    
     Avusturya'da yaşayan ve akraba ziyareti için Almanya'nın Gelnhausen kentine giden Derviş ve Meryem Zülküflü'nün 6 yaşındaki çocukları Hazar Zülküflü, 31 Ağustos'ta karın ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, küçük çocuğun cenazesi 7 Eylül'de memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde toprağa verilmişti.
     Aile, çocuklarının ihmal kurbanı olduğunu ileri sürerek, Almanya'da hastane yetkilileri hakkında dava açmış ayrıca Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği'ne müracaat ederek, oğlunun ölümünde hastane ve çalışanlarının ''ihmal ve kastı'' bulunduğu yönünde şüphe duyduklarını belirterek, oğlunun kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasını istemişti.