Fransa'da Alp Dağları'nda yaptığı wingsuit atlayışı sırasında geçirdiği kazada hayatını kaybeden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Mehmet Susam için, görev yaptığı Memorial Şişli Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene doktor ablası, ağabeyi, nişanlısı, yakınları, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Memorial Şişli Hastanesi önündeki törene, Mehmet Susam’ın ablası Safure Türkmen, ağabeyi Mustafa Susam, Tuğçem Yıldırım, Memorial Şişli Hastanesi Direktörü Uzm. Dr. Ergün Şenel ile Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın, meslektaşları, iş arkadaşları ve sevenleri katıldı. Mehmet Susam'ın cenazesi hastane bahçesine getirildiği sırada bahçede bulunan meslektaşları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Mehmet Susam’ın ablası Safure Türkmen, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Yapılan törenin ardından cenaze, karayolu ile Ankara’ya gönderildi. Cenazenin yarın Karşıyaka Merkez Camii’nde öğle vakti düzenlenecek tören sonrası toprağa verileceği açıklandı.

Meslektaşları Susam'dan övgüyle bahsetti. Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez “Çok hızlı bir yaşamdı. Kendisi bunun bağımlısıydı. Hiç bir zaman vazgeçiremedik. Ailesinden, arkadaşlarından, meslektaşından kimse aferin iyi ki bunu yapıyorsun demedi ama bu kadar büyük bir bağımlılıktı ki hiçbir zaman vazgeçiremedi. Neden bu sporu yaptığını sosyal medyada bir yazısında dile getirmişti." dedi.

Sönmez, Susam'ın sosyal medyada yazdığı şu mesajı da paylaştı: "Canım annem ve babam iyi ki beni doğurdunuz. Bu güzel hayatı başlattınız ve beni büyüttünüz. Mutluluğu sevgiyi, ahlakı ve her türlü değeri öğrettiniz. Ama erken gittiniz. Daha sizden öğreneceğim çok şey vardı. Bu yaşa, bugüne geldiğimde hep mutluluk, sevgiyle çocuk gibi dopdoluyum. Ne kadar şanslıyım sizin evladınız olduğum için. Gökyüzünden bana baktığınızda bazen yerde bazen sizden çok daha alçak irtifada gökyüzünde beni gördüğünüzde umarım beni size layık olarak görüyorsunuzdur"

'25 EKİM’DE EVLENECEKTİ'

Mehmet Susam’ın 1 ay sonra evlenmeye hazırlandığını belirten ağabeyi Mustafa Susam, “Ekim ayının 25’inde evlenecekti. Şişli Evlendirme Dairesi'nden gün almışlardı. Nikah olacaktı. 30’un da da düğün yapacaklardı. Bu hafta davetiye dağıtılacaktı. Ama başımıza bu olay geldi. Evlendikten sonra nişanlısıyla gezeceklerdi. Nişanlısına sürekli seninle gezeceğiz diye telkinlerde bulunuyordu. Nişanlısı ise hiç bu olayların taraftarı değildi. Mukadderat artık” ifadelerini kullandı.

'BU BİR ÖLÜM ATLAYIŞI'

Prof. Dr. Bingür Sönmez de “Çok hızlı yaşanmış çok çabuk tükenmiş bir hayata şahit olduk. En büyük sorunumuz annesini ve babasını erken kaybetmiş olmasıydı. Onları özlüyordu. Sanki göklerde onlarla buluştuğunu zannediyordu. Bütün arkadaşları hep vazgeçirmeye çalıştık. Son uğurladığımızda artık yavaşlaması gerektiğini ve bu işi bırakması gerektiğini söyledim. Sanki bana bir daha uçmayacak gibi izlenim vermişti. Çok mutlu olmuştuk. Meğerse son uçuşuymuş. Keşke göndermeseydik. Bu bir adrenalin bağımlılığı. Bu bir spor değil. Yasaklanmalı. Geçen yıl uçuşa yasaklanmış bir yer. Kardeşimizin felaketine sebep oldu. Bu bir ölüm atlayışı. Sadece bu yıl 15 ölümcül kaza var. Bu atlayış kesinlikle yasaklanmalı” şeklinde konuştu.


Törene katılan AKUT başkanı Nasuh Mahruki ise “Çok zeki, çok başarılı bir insandı. Hepimizin çok sevdiği, takdir ettiği gıpta ettiği bir insandı. Wingsuit tehlikeli bir spor. Söylenecek tek şey bu sporlardaki tehlikelerden birinin gerçekleşmesi halidir. En kötü senaryodur. Maalesef çok sevdiğimiz Mehmet’in başına o geldi. Keşke olmasaydı o risk gerçekleşmeseydi” diye konuştu.