Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Teksas eyaleti Houstun şehrinde bu yıl 8.’incisi düzenlenen I-SWEEEP (International Sustainable World Energy Engineering Environment Project Olympiad) Sürdürülebilir Enerji, Mühendislik ve Çevre Proje Olimpiyatları'nda Trabzon Özel Alparslan Fen Lisesi öğrencileri gümüş madalya kazanarak dünya 2'ncisi oldu.

Trabzon Özel Alparslan Fen Lisesi öğrencileri, 78 farklı ülkeden bin 800 projenin başvurduğu uluslararası en büyük proje olimpiyatlarından I-SWEEEP’e fizik öğretmeni ve proje danışmanı Sadık Yücel liderliğinde katıldı. Lisenin 10'uncu sınıf öğrencileri Batuhan Bayraktar ve Nurettin Çebi’nin hazırladığı 'All Plants Are Hyperaccumulators With An Electric Field' adlı proje ile dünya 2'ncisi oldu.

7-10 Mayıs tarihleri arasında Teksas, Houston’da düzenlenen yarışmada, 78 ülkeden ve ABD’nin farklı eyaletlerinden katılan projelerden 250’si finalde sergilenmeye hak kazandı. Sergiyi Amerika ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce misafir gezerek öğrencilerden projelerini dinledi. I-SWEEEP’e Türkiye’den katılan projelerden en iyi dereceyi ise gümüş madalya ile Alparslan Fen Lisesi aldı.