Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Solmazgül, 1 Mayıs'ın meydanların çatışma alanına çevrileceği bir gün olmadığını, alın teri ile emeğini kazananların bayram günü olduğunu belirtti.

Süleyman Solmazgül, yaptığı yazılı açıklamada, bazı sendikalarının 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama talepleri olduğunu belirtti. 1 Mayıs’ın Taksim dahil her yerde kutlanması gerektiğini ifade eden Solmazgül, şöyle devam etti: "Taksim’de kutlamak isteyen işçi ve memur sendikalarına müsaade edilmelidir. Bu sendikalarda içlerinde taşkınlık yapacak olan marjinal gruplara yer vermemelidirler. 1 Mayıs birilerinin meydanları kargaşa ve çatışma alanına çevireceği bir gün değildir. 1 Mayıs İşçi Bayramıdır. 1 Mayıs alın teri ile emeğini kazananların bayramıdır. Bunun için 1 Mayıs bayram havasında kutlanmalı ve her kesim bu sorumluluğunu yerine getirmelidir. Önemli olan 1 Mayıs kutlamalarının anlamına yakışır bir şekilde toplumda ki dayanışmayı kuvvetlendirmesi, dostluk, kardeşlik, milli birlik ve beraberlik mesajları verecek şekilde yapılmasıdır. İşçilerin, kamu çalışanlarının, emeklilerin, işsizlerin, yoksulların, kadınların, gençlerin, meslek sahiplerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bayramı olan 1 Mayıs'ın şölen havasında geçmesini diliyorum."

Alın teri ve emeği ile hayatını sürdüren işçi ve memurların birikmiş sorunlarının bir an evvel giderilmesi gerektiğini dile getiren Süleyman Solmazgül, "1 Mayıs'ın, barış ve huzur içinde kutlanmasını temenni ediyorum. biz alın terinin ve sarf edilen emeğin yanındayız. Çalışan kesimin yüzde 50'sinin asgari ücrete mahkum edildiği, işsizliğin çift haneli rakamlarda seyrettiği bir ülkede maalesef işçilerimiz sosyal ve ekonomik şartlarda hak ettikleri ücreti alamadıkları gibi, sendikal ve özlük hakları konusunda da haklarını alamamaktadırlar." diye konuştu.

2 MİLYON TAŞERON İŞÇİ VAR

Türkiye’de 12 milyona yakın işçi olduğunun altını çizen Süleyman Solmazgül, bunların yarısının asgari ücrete mahkûm edildiğini vurguladı. Söz konusu işçilerden sadece 1 milyonunun sendikalı olduğuna dikkat çeken Solmazgül, geri kalan 11 milyon işçiye sendika hakkı tanınmadığını, hiçbir haklarının savunulamadığını kaydetti.