İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican, Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenlerinin acil yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. Mican, yapılacak yardımların istenilen adrese gitmesi konusunda ayrı bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ramazan ve Kurban bayramlarında bölgeye yaptıkları ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Kürşat Mican Suriye'de 17 Türkmen köyünün bulunduğu bölgede çatışmaların daha da şiddetlendiğini dile getirdi. Esed rejiminin artık köylere bile saldırılar düzenlediğini belirten Mican, “Türkmen köylerinin bulunduğu yerlere direk bomba yağdırılıyor.” dedi.

Basının bölgeden yeterli haber vermediğini öne süren Mican, Türkmen köyü Fırınlı’da saldırılarda büyük hasar gören caminin ve Kepir isimli Türkmen köyünde tüm bombalamalara rağmen yıkılan evini terk etmeyen Türkmen kadının evinin fotoğraflarını gösterdi. Mican bölgeye yaptıkları ziyarette topraklarına bağlı ve sadık kalan Türkmenlerin “Son bir neferimiz kalana kadar burada Müslümanlar olarak Türkmenler olarak mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandıkların belirtti.

Yapılan yardımların ise yetersiz kaldığını ve acilen yeni yardımlara ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Mican, “Türkiye elinden geldiği kadar destek çıkıyorum diyor. Allah razı olsun ama yeterli değil. Onların ricası onlara daha çok sahip çıkılması.” ifadelerini kullandı.
Mican, sözde Özgür Suriye Ordusu ile Türkmenlerin yerleştirileceği IŞİD’den arındırılmış güvenlikli bölgeye şimdi PYD, YPG ve PKK’nın yerleştiğini öne sürdü. Mican, bölgede oluşturulacak en güvenli ve sağlam tampon bölgenin ise Türkmenlerin yerleştirileceği bölgeler olacağını dile getirdi.

‘YARDIMLAR ADRESE GİTMELİ’

Bölgede çok farklı milletlere mensup gruplar olduğuna dikkat çeken Mican, gönderilecek yardımların adrese ve amacına ulaşması için ciddi bir şekilde koordine edilmesi gerektiğini, yoksa gönderilen yardımın çok daha farklı adreslere ve kişilere gidebileceği uyarısında bulundu. Mican, ziyaret ettikleri 17 Türkmen köyünde ise battaniye, gıda, sedye, ilaç gibi kalemlerde ihtiyaç olduğunu aktardı. Bölgeye yeterli yardım gitmediğini de dile getiren Mican, “Türkmenlerin istedikleri şu; Türkiye bize yardım etsin. Müslüman kardeşler bize el uzatsın.” diye konuştu.