Alperen Ocakları, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 23. yıl dönümünde Hocalı katliamını kınadı.

Alperen Ocakları'nın Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı Hocalı katliamı kınama eylemine BBP Manavgat İlçe Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Manavgat Şubesi destek verdi. Katılımcılar, Hocalı katliamı yanı sıra Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini de kınadı.

Alperen Ocakları Manavgat Temsilcisi Yılmaz Derin, yaptığı açıklamada, bundan tam 23 yıl önce yapılan Hocalı katliamının bir insanlık ayıbı olduğunu, Alperenler olarak hiç bir zaman Hocalı'yı unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını da söyledi. Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesine dünyanın sessiz kaldığını belirten Derin, Hocalı'nın 20'nci yüzyılın insanlığın sükut ettiği en büyük insanlık dışı katliamlarında biri olduğunu kaydetti.

Karabağ Savaşında Ermeni kuvvetlere komutanlık yapmış bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Markar Melkonyan'ın kardeşi Monte Melkonyan katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğunu açıkladığını belirten Derin, geçen 23 yıl süresi içinde insanlık suçu işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargı önüne çıkmamasının ayrı bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi. Derin, "İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Hocalı'yı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Biz Azerbaycanla iki ayrı ülke tek milletiz." diye konuştu.

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli ve ADD Manavgat Gençlik Koordinatörü Burak Şen de yaptıkları konuşmalarla Hocalı katliamını kınadı.

Alperen Ocakları, basın açıklaması sonrası Cumhuriyet Meydanı'ndan olaysız bir şekilde dağıldı.