Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Alperen Ocakları, helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma gecesi düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen anma gecesinde, 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu 'Dava' isimli tiyatro gösterisi ile andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşmasını yapan Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikasta kurban edildiğini ve bu davanın peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Sarı, sözlerine şöyle devam etti: "Muhsin Yazıcıoğlu ne anlatıyordu bizlere? 'Kendinizi geliştireceksiniz, Kur’an yolundan ayrılmayacaksınız, kendinize Efendimiz'in sünnetini şiar edineceksiniz ve Kur’an-ı Kerim’e uyarak bir yaşam süreceksiniz' diyordu. Kendisi de bu şekilde yaşamını sürdürdü ve ne yazık ki suikast sonucu hayata gözlerini yumdu. Alperenler olarak, Muhsin Başkan’ı şehit eden güruhların sonuna kadar takipçisi olacağız. Muhsin Başkan’ın şehadetinde kimin en ufak payı dahi var ise bunun hesabını muhakkak Alperen Ocakları olarak soracağız. Bundan kimsenin kurtuluşu olmasın. Ama Muhsin Başkanın bizlere göstermiş olduğu bir şey var. Muhsin Başkan 'Asla ve asla kan davası gütmeyin' diyordu bizlere. Bizler elbetteki kan davası gütmeyeceğiz. Bizler Allah’ın belirlediği çizgilerde yaşayarak ve daha sonra bunu bizden sonra gelen nesillere aktararak davamızın yücelmesi ve bekası adına bunu devam ettireceğiz. Bu davanın yükünü sırtlamak bizlere kaldı. Muhsin Başkan 'Her nefis ölümü tadacaktır' şiarıyla yaşayan bir kuldu. Bizler de bir kuluz en nihayetinde. Bizlerin önderi, lideri Efendimiz sallallahü aleyhi vesellemdir."

Konuşmanın ardından Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatan 'Dava' isimli tiyatro oyunu sergilendi. Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma programına bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.