İstanbul Alperen Ocakları, terör olaylarını protesto etmek için Eyüp Sultan Camii’nden Edirnekapı Şehitliği’ne kadar meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Şehitlikte açıklama yapan İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican, ülkeye musallat olan terör belasının bu hacme ulaşmasının müsebbibi ve sorumlusunun AK Parti hükümetleri olduğunu iddia etti.

İstanbul Alperen Ocakları mensupları, son dönemde artan terör eylemleri neticesinde verilen şehitleri anmak ve PKK’yı protesto etmek için eylem yaptı. Alperenler, akşam namazının ardından Eyüp Sultan Camii önünde bir araya geldi. Yaktıkları meşalelerle EyüpEten Edirnekapı Şehitliği’ne yürüyen grup, terörü ve PKK’yı lanetledi. Yürüyüş esnasında trafiği kapatan grup, "Apo’nun ipini Alperenler çekecek", "Hepimiz Mehmetiz PKK'ya yeteriz" ve "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı. Edirnekapı Şehitliği’ne gelindiğinde Bakara Suresi’nin şehitler ile ilgili olan bölümü okundu. Ardından şehitlerin ruhuna dualar edildi.

İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican, terörü lanetlemek ve şehitleri anmak için böyle bir eylem yaptıklarını belirtti. Artan terör eylemlerine ve dökülen şehit kanına dikkat çekme istediklerini aktaran Mican, “Çözüm süreci ile takıntılı bir ruh haliyle yönetilen Suriye politikalarının neden olduğu olumsuz ve yıkıcı etkileri altında zor günler geçirmektedir. Bugün burada; ülkemizin içine düştüğü bu travmatik süreci atlatmak, ülkemizin bekasını sağlamak için verilen her mücadelenin ve atılan her adımın destekçisi olduğumuzu göstermek için bir araya geldik. Daha önce ‘Öcalan methiyeleriyle’ Kandil ve HDP’ye karşı mevzi kazanmaya çalışarak Çözüm Süreci’ni tahkim etmeye çalışanlar, şimdi sanki terörü ve PKK’yı yeni keşfetmişçesine tavır takınarak sorumluluktan sıyrılmaya çalışıyorlar! Ülkeye musallat olan terör belasının bu hacme ulaşmasının müsebbibi ve sorumlusu AKP hükümetleridir” şeklinde konuştu.